Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Posjetitelji “poharali” suvenirnicu MAS-a

23.07.2012. 22:00
Posjetitelji “poharali” suvenirnicu MAS-a


Kroz Muzej antičkog stakla u toku dana u prosjeku prođe 200 do 300 posjetitelja. U ponedjeljak je ta brojka višestruko uvećana, a takvim odazivom iznenadili su se i sami djelatnici Muzeja


Čak 2110 posjetitelja  došlo je u ponedjeljak, u sklopu Dana otvorenih vrata Muzeja antičkog  stakla besplatno pogledati muzejske  eksponate, radionice puhanja stakla  i izrade staklenih perlica na plameniku te poslušati koncert Dalibora  Mateše na dobro ugođenim bocama.
– Dan otvorenih vrata organizirali  smo u suradnji s osiguranjem Euroherc koje nas prati na posljednje  dvije izložbe i obilježava 20 godina  postojanja. To nam je jedno novo  iskustvo koje se pokazalo izvrsnim,  rekao je ravnatelj MAS-a Ivo Fadić  istaknuvši kako MAS i inače bilježi  jako dobru posjećenost.
Kroz Muzej antičkog stakla u toku  dana u prosjeku prođe 200 do 300  posjetitelja. U ponedjeljak je ta brojka višestruko uvećana, a takvim odazivom iznenadili su se i sami djelatnici Muzeja. Velik interes izazvale  su jedinstvene radionice puhanja  stakla i izrade staklenih perli na plameniku, a posjetitelji su “poharali” i  muzejsku suvenirnicu u kojoj su svi  suveniri bili na 20 posto popusta.
– Doslovno smo, gotovo pa ispraznili suvenirnicu, zadovoljno je potvrdio Fadić što je još jednom pokazalo kako su posjetitelji, strani i  domaći, prepoznali ponudu suvenira MAS-a koji se rade ručno i jedinstvenim tehnikama.
Struktura gostiju bila je različita.  Bili su tu strani turisti koji su za  akciju čuli putem letaka ili usmeno, a  oni koji nisu znali bili su ugodno  iznenađeni. Fadić kaže kako je posebno zanimljiva bila struktura domaćih gostiju.
– Uz Zadrane i njihove goste iz  Hrvatske zanimljivo je da su nam  dolazili posjetitelji iz cijele regije. U  razgovoru s njima saznali smo da je  bilo ljudi iz Biograda, s Vira, iz Nina,  čak je i jedna obitelj iz Kali ovom  prigodom došla posjetiti Muzej.
Iduća prilika za besplatan posjet  MAS-u te kupnju suvenira po povoljnijoj cijeni Zadrane i njihove goste očekuje već za mjesec dana, 23.  kolovoza, kada će biti organiziran  još jedan Dan otvorenih vrata  MAS-a.