Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Prašili se Ravni kotari

Autor:

23.08.2009. 22:00
Prašili se Ravni kotari

Foto: Filip BRALA



Ovih osam međunarodnih utrka je hrvatsko bogatstvo i prvi put se događa da je ovdje desetak stranih država: Hrvatska, Slovenija, Slovačka, Češka, Mađarska, BiH, Engleska, Italija, Poljska i Bugarska, kaže Radoslav Bobanović, predsjednik Konjičkog kluba Oluja ´95 i organizator konjičkih utrka
Na hipodromu “Ravni kotari” u Polači sinoć su održane tradicionalne 12. po redu Međunarodne konjičke utrke galopera i kasača, koje su organizirali Hrvatski galopski savez i Konjički galopski klub ‘Oluja ’95’ Polača, a glavni pokrovitelji su Zadarska županija te turistička i trgovačka društva Zadarske županije. Utrke u Polači održavaju se još od 1997. godine, a sve je započelo kao turistička atrakcija kojom bi se razvio i seoski turizam u zaleđu Zadra i Biograda. Održano je osam utrka, pet kasačkih i tri galopske, a nastupili su mnogi džokeji iz Hrvatske i inozemstva. Predsjednik Konjičkog kluba Oluja ´95 i organizator konjičkih utrka Radoslav Bobanović zadovoljan je što ovaj događaj u Polači živi i nakon 12 godina.
– Sam događaj da se dogodio uz toliko truda čovjek mora biti zadovoljan, a kako se događa 12 put u 12 godina, vidljivo je kako ovo postaje uistinu brend. Potvrda svemu ovome je i 56 konja te šest do sedam tisuća posjetitelja. Ovih osam međunarodnih utrka je hrvatsko bogatstvo i prvi put se događa da je ovdje desetak stranih država: Hrvatska, Slovenija, Slovačka, Češka, Mađarska, BiH, Engleska, Italija, Poljska i Bugarska, rekao je Bobanović dodajući kako su zadnje trke kapitalne te da su konji većinom u partnerskom vlasništvu Hrvata i stranaca.
Uz odlične utrke, brojni posjetitelji među kojima su bili i alajčauš Ante Zorica, župan Karlovačke županije Ivan Buntić te brojni načelnici općina Zadarske županije, su mogli uživati i u hrani i piću te proizvodima Ravnih kotara.