Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Filipi obranio naslov, Stipaničev treća

23.08.2010. 22:00
Filipi obranio naslov, Stipaničev treća


Biciklisti Sv. Donata ovaj vikend su nastupili u Ivanić Gradu na 40. memorijalu Stjepan Grgac. Utrka je bila bodovna za Kup Hrvatske. U konkurenciji Početnika, na stazi dugoj 36,8 km, startao je 61 vozač. Boje BK Sv. Donat branili su Mario Perović, Roko Vukić i Andrija Tokić u kategoriji Početnik A te Roko Zorović u kategoriji Početnik B. Samo 6 km nakon starta, dogodio se veći pad, u kojem je sudjelovalo 15 vozača, među njima i biciklisti BK Sv Donata. Roko Zorović nažalost nije mogao završiti utrku dok su ostala trojica smogli snage i uhvatili vodeću grupu u kojoj je ostalo 37 vozača. U završnom šprintu pobjedu je odnio slovenski vozač Maj Sivec iz BK Adria Mobil, Mario Perović osvojio je 18 mjesto, u vremenu pobjednika, dok su Roko Vukić i Andrija Tokić osvojili 28., odnosno 29. mjesto, također, u vremenu pobjednika.
Na istoj stazi, u konkurenciji, veterana i žena boje kluba branila je Antonia Stipaničev. Na pola staze na usponu Sv. Križ glavna grupa se podijelila na dvije manje grupe. U prvoj grupi ostala je Maja Marukić iz BK Kalorije, koja je ujedno pobjedila u konkurenciji žena. U drugoj grupi ostala je Antonia te je u završnom šprintu osvojila vrlo dobro 3. mjesto, što joj je drugo postolje u dva tjedna te dokazuje njenu odličnu spremnost i dobru formu. U kategoriji juniora, na stazi dugoj 99.4 km, za BK Sv. Donat nastupili su Stipe Filipi te Josip Miočić koji su branili trenutačno 1. i 4. mjesto u Kupu Hrvatske. Od starta zadarski vozači su kontrolirali utrku te nisu dopuštali nikakve bjegove. Na tridesetom kilometru odvaja se šest vozača među kojima i Stipe Filipi, dok je Josip Miočić imao kvar na svom biciklu te nije završio utrku. Na 10 km prije cilja skipuna od šest vozača je imala prednost od pet minuta pred glavnom grupom pa je počelo taktiziranje i učestali bjegovi pojednih vozača, no nitko se nije uspio ozbiljnije odvojiti. U završnom šprintu Stipe Filipi odnosi pobjedu te mu je ovo druga pobjeda u Kupu Hrvatske, nakon Loborike prije 15 dana. Ovom pobjedom Stipe je povećao prednost te ukupno ima 100 bodova, dok drugoplasirani Marko Barbor iz BK Fortica – Šibenik ima 70 bodova. Josip Miočić je pao na 7. mjesto s 35 bodova, no od postolja ga je dijelilo samo 15 bodova.
Sljedeći tjedan zadarske bicikliste očekuju dvije utrke. U subotu se u Šibeniku vozi VN Fortice, koja je ujedno i prvenstvo Hrvatske u kategoriji Početnika A i B. U nedjelju u Skradinu se vozi VN Skradina koja je ujedno i posljednja bodovna utrka za Kup Hrvatske te se nadamo da će Stipe Filipi i Josip Miočić svojim dobrim vožnjama potvrditi dobru formu posljednjih mjesec dana.