Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Oteo svoju djevojku i prijetio smrću njezinim roditeljima

23.08.2010. 22:00
Oteo svoju djevojku i prijetio smrću njezinim roditeljima


Zadranin (19) je zadržan u jednomjesečnom pritvoru zbog otmice i nanošenja lakših ozljeda svojoj 18-godišnjoj djevojci te prijetnji smrću njezinim roditeljima koji su joj nakon bijega pružili pomoć i zaštitu
Zbog otmice 18-godišnje djevojke s kojom je bio u ljubavnoj vezi i prijetnji njezinim roditeljima, u nedjelju je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja istražnom sucu Županijskog suda u Zadru priveden 19-godišnji Zadranin.
Mladi par je navodno neko kratko vrijeme živio zajedno, a kad je djevojka prošlog četvrtka odlučila prekinuti njihovu ljubavnu priču i napustiti 19-godišnjaka, on ju je u tome spriječio zatvorivši je u stan. Nakon prepirke i svađe mladić je djevojku i fizički napao zgrabivši je za vrat pri čemu ju je lakše ozlijedio. Ipak, uspjela mu je pobjeći i vratiti se k roditeljima od kojih je zatražila pomoć i sklonište pred rastrojenim mladićem, a oni su o svemu obavijestili policiju nakon što im je telefonom zaprijetio kako će im doći u stan i sve ih pobiti. Pravovremenom reakcijom policajaca koji su 19-godišnjaka presreli na putu k obiteljskoj kući djevojčinih roditelja spriječena je moguća tragedija, a mladić je uhićen i prepraćen u prostorije policije.
Po okončanju istrage uz kaznenu prijavu zbog protupravnog oduzimanja slobode i prijetnje prepraćen je istražnom sucu koji mu je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke nakon saslušanja odredio pritvor u trajanju do mjesec dana.
Policija je u pretresu automobila koji je koristio 19-godišnjak pronašla jedan plinski pištolj s pripadajućim streljivom koji mu je oduzet.