Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Škifićem nadomjestili Mrvu

23.08.2010. 22:00
Škifićem nadomjestili Mrvu


Imamo za sada 14 igrača koji partcipiraju na treninzima i s njima ćemo ući u završni dio priprema pred početak sezone – kazao je Perić
Posljednjim pojačanjem u liku Jure Škifića (ugovor na jednu sezonu) u taboru Borik-Puntamike definiran je sastav s kojim bi se trebali upustiti u novu sezonu A-1 lige. U odnosu na lani momčad je ostala bez četvorice igrača. U prvom redu tu je najvažniji odlazak ponajboljeg igrača i kapetana Mate Mrve koji je nakon neuspjelog pokušaja da se nametne u KK Zadru, odlučio potražiti novi angažman. Također je od prije poznato da su klub napustili Tomislav Dražović koji se odlučio posvetiti studiju, Teo Petani koji nije pristao na ponuđene uvjete te Ivan Baždarić s kojim nije produžen ugovor. Nova lica uz najnoviju akviziciju Juru Škifića su Ivan Mikulić i Petar Marić obojica pristigla iz A-2 lige (prvi iz Pet bunara, drugi iz Voštarnice).
– Imamo za sada 14 igrača koji partcipiraju na treninzima i s njima ćemo ući u završni dio priprema pred početak sezone. U tih 14 nalazi se osmorica iskusnijih: Ivanov, Dević, Pavić, Jurjević, Čakarun, Troskot, Škifić i Marić te šestorica onih koji će ponajviše konkurirati za sastav na osnovu novog pravila da na terenu u svih 40 minuta mora biti najmanje jedan igrač s 19 godina ili mlađi. Tako su uz Josipa Mrkića, Nike Marina i Ivana Mikulića još tu Marino Grabovac, Josip Krešan i Ive Plantak. S tih 14 igrača upustit ćemo se u seriju pripremnih utakmica koje su pred nama, a prva je zakazana za 25. kolovoza kad igramo protiv A-2 ligaša Pet bunara – kazao je Pero Perić, sportski direktor Borik-Puntamike.
S obzirom da je do početka sezone još mjesec i pol dana u taboru zelenih je ostavljena otvorena opcija da još netko pristigne u njihove redove, a ponajviše se tu misli na Šimu Olivarija koji je lanjsku sezonu odradio u zelenom dresu na posudbi iz KK Zadra. Njegov status u Zadru je još upitan i ako ne bude ušao u prvu momčad Zadra, Puntamičani bi željeli i ove sezone koristiti njegove usluge.
– Uglavnom, mi smo kompletirani i imamo konstruiran sastav s kojim možemo krenuti u ovaj završni dio priprema. Postoji neka opcija da u slučaju ne zadovoljavanja uvjeta u svom matičnom klubu, Olivari ponovno odjene dres Borik-Puntamike, no na tu temu će se nešto više znati kad o tome sud donese trener Zadra – konkretizirao je Perić pitanje sastava za nadolazeću sezonu.
 


Serija pripremnih utakmica


Od 25. kolovoza pa sve do 26. rujna Puntamičani će imati seriju pripremnih utakmica u kojima će se brusiti forma za novu sezonu u A-1 ligi. Prva na redu je ona protiv A-2 ligaša Pet bunara, a 2. rujna će odmjeriti snage u Zadru s ukrajinskim Khimkijem. Od utakmica koji se planiraju odraditi izvan Zadra tu se nalazi tradicionalni odlazak na Žorona kup u Karlovac, te gostovanja u Rijeci i Crikvenici. Za drugu polovicu rujna predviđen je ogled sa Zadrom koji bu ujedno poslužio i kao oproštajna utakmica za legende Borik-Puntamike, Marka Žorža i Mira Dundova, no točan termin te utakmice bit će definiran naknadno.
25.8. Pet bunara, Zadar
2.9. Himik (UKR), Zadar
4.9. Križevci, Zadar
7.9. Lokomotiv (RUS), Zadar
11.9. Žorona Karlovac, Karlovac
12.9. Kvarner 2010., Rijeka
13.9. Crikvenica, Crikvenica
15.-25.9. Zadar, Zadar
25./26.9. turnir u organizaciji Pet bunara,