Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vodstvo trajalo tek pet minuta

23.08.2010. 22:00
Vodstvo trajalo tek pet minuta


Parirali smo Hajduku odlično, čak i poveli, na nesreću nismo izdržali do poluvremena s vodstvom. Da je bilo tako utakmica ne bi sigurno imala tijek kakav je imala – kazat će Pezo
Unatoč vodstvu u 34. minuti, oslabljeni Zadar je pokleknuo na Poljudu na kraju inkasiravši četiri gola u svojoj mreži. Strijelac tog vodećeg zgoditka za plave bio je upravo Hajdukov igrač na posudbi u redovima Zadra, Toni Pezo, no to veselje je bilo kratkog vijeka, jer su Splićani kao i protiv Uniree u roku od pet minuta vratili rezultat na početak, a u otvaranju drugog poluvremena i došli u vodstvo.
– Dobro smo se držali na Poljudu, pogotovo u prvih 60 minuta utakmice. Parirali smo Hajduku odlično, čak i poveli, na nesreću nismo izdržali do poluvremena s vodstvom. Da je bilo tako utakmica ne bi sigurno imala tijek kakav je imala – kazat će 23 – godišnji Pezo koji je na Poljudu upisao svoj prvijenac u HNL-u i to baš protiv svog matičnog kluba.
– Odbila se jedna lopta na 30 metara od gola Hjaduka, došla mi je u noge i odlučio sam opaliti prema Subašiću. Udarac je bio jak, ali po sredini gola. Subašić je bio na toj lopti, no pri hvatanju mu se izmigoljila iz ruke preko crte i dobili smo priliku da donesemo koji bod na Stanove. Ipak, Splićani su brzo odgovorili, najviše na račun nekih naših grešaka te smo se početkom drugog poluvremena našli u zaostatku.
I nakon vodstva Hajduka imali ste nekoliko odličnih vrlo izglednih situacija za izjednačenje, no tada nije bilo naklonosti Fortune kao kod prvog gola.
– Nije nas toliko pokolebao taj preokret u niti 15 minuta igre. Krenuli smo odlučnije prema golu Hajduka, kod njih se već počeo osjećati umor od eurospkih utakmica i imali smo nekoliko lijepih prilika. Begonja je imao svoju, ja sam imao nekoliko solidnih pokušaja iz daljine, a najviše možemo žaliti za Jerbićevom vratnicom iz slobodnog udarca u 50. minuti. Da je to ušlo moglo je ponovno sve okrenuti se u našu korist. Kasnije smo primili taj treći gol i priča je bila završena.
Niste ni mogli očekivati nešto više od časnog poraza protiv jakog Hajduka, a pogotovo u situaciji kad ste na Poljud istrčali bez četvorice prvotimaca.
– Svaka momčad bez četiri prvotimca bi itekako osjetila taj hendikep na svojoj koži, a kamoli Zadra koji ionako muku muči sa uskim kadrom. Bez Terkeša, Mršića, Ćurjurića i Skočibušića morali smo se opredijeliti za jednu zatvoreniju varijantu te smo bili u nemogućnosti s adekvatnim izmjenama osvježiti momčad u trenucima kad se osjećao umor kod Splićana. Ipak neki će se već vratiti za subotu kad dočekujemo na Stanovima Zagreb i ta utakmica nam je iznimno bitna. Tri boda iz te utakmice bila bi prava nadoknada za ove gostujuće poraze. Samo ako budemo na visini zadatka ka recimo u onoj utakmici protiv Karlovca – zaključio je Pezo.
 


Odlično prihvaćen na Stanovima


Toni Pezo pristigao je pred početak sezone na posudbu iz redova Hajduka. Ovaj 23 – godišnji zadnji vezni koji je posljednje tri sezone odradio u Zrinjskom iz Mostara i NK Tirana iz Albanije nije imao velike muke s prilagodbom na novu sredinu, štoviše snašao se odlično. Tako je i primljen od suigrača s kojima je jako brzo našao zajednički jezik.
– Čim sa stigao na Stanove prihvaćen sam odlično od suigrača. Nisma ni trenutka požalio što sam stigao u Zadar i nadam se da ću pomoći mom novom klubu da uspije doći do očuvanja prvoligaškog statusa. Došao sam u novu sredinu s ciljem da budem standardan i drago mi je što sam dobio priliku od trenera Zebića. Nadam se da ću se još koji put znati odužiti s nekim zgoditkom.