Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zvuci svjetlosnih bića

23.08.2010. 22:00
Zvuci svjetlosnih bića


Kristijan Kolega i Mislav Hollos predtavili su svoj prvi nosač zvuka, “Odgovori” dvosatnim koncertom na primjerenom mjestu, paviljonu s telamonima u Perivoju kraljice Jelene. Riječ je o skladbama za gitaru i klavijature na kojima su se oba glazbenika izmijenjivala tijekom koncerta.
Kako su kazali sami autori, riječ je o eterično – meditativnij glazbi koju se može staviti i u širi kontekst onoga što nazivamo ambijentalnom glazbom, što se moglo osjetiti i na ovome koncertu u kojemu su boje tonova i njihovo miješanje predstavljale osnovu oko koje su su plele melodijske varijacije u svojevrsnom ornamentu. Vrijedi napomenuti da je ova glazba ujedno i dio projekta “Svjetlosna bića” te je se moglo čuti i na istoimenoj izložbi koja je u svibnju održana u galeriji Hrvatskog državnog arhiva u Zadru. Bića Svjetlosti ovaj su put pokazala ili bolje reći emitirala i svoju zvučnu pojavnost koju je istina, malobrojna, ali veoma vjerna publika, ispratila s velikim zadovoljstvom i pljeskom.
Ovom su prigodom Hollos i Kolega izveli i niz skladbi s budućeg CD-a koji će se zvati jednostavno “Odgovori 2”. “Odogovori 1” sadrže četranest skladbi, a osim što ih se moglo nabaviti na koncertu, dostupni su i na web stranici samoiulijecenje.com te u yoga studiu Ayus u Zadru.