Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Mitrović i Karamarko optuženi za teško ubojstvo poznanika

23.08.2011. 22:00
Mitrović i Karamarko optuženi  za teško ubojstvo poznanika


Tužiteljstvo je Ivu Mitrovića i Šimu Karamarka optužilo da su u obiteljskoj kući Zorana Gagića u Zelengradu, u koju su došli zajedno sa 63-godišnjim Mladenom Divnićem na proslavu, nesretnog čovjeka nakon žestoke prepirke satima tukli sve do smrti


Ivo Mitrović  zvani Jovo (56) iz Zadra i  Šime Karamarko (46) iz  Kruševa, uskoro će na  Županijskom sudu u Zadru  odgovarati zbog teškog  ubojstva.
Naime, nakon tromjesečne istrage Županijsko  državno odvjetništvo u Zadru protiv njih je podiglo  optužnicu kojom ih se tereti  za počinjenje kaznenog djela ubojstva počinjenog na  osobito okrutan način, a  njihov “slučaj” dodijeljen je  sutkinji Dijani Grancarić. 
Bivšeg zatvorskog čuvara  Ivu Mitrovića i njegovog  10-godina mlađeg prijatelja  Šimu Karamarka tužiteljstvo tereti da su u obiteljskoj kući Zorana Gagića u  Zelengradu nedaleko od  Obrovca, u koju su 6. svibnja ove godine došli zajedno  sa 63-godišnjim Mladenom  Divnićem na proslavu  Đurđevdana, nesretnog  čovjeka nakon žestoke prepirke satima tukli do smrti  te naizmjence polijevali  vrućom i toplom vodom.
Karamarko je optužen da  je najprije vrućom vodom  polio Divnića, a potom da  su ga obojica udarala rukama i nogama po cijelom  tijelu, da bi ga potom bacili  na pod i nastavili udarati  unatoč njegovom zapomaganju, polijevajući ga pritom hladnom vodom. Kada  su ga izvukli na dvorište  nastavili su ga nogama udarati po tijelu, a sjekirom su  mu nanijeli reznu ranu na  glavi te ga ostavili bespomoćnog ispred kuće, da bi  nakon konzumacije alkohola  ponovno nasrnuli na njega –  stoji u optužnici u kojoj se  dalje navodi da je Divnić preminuo od posljednica brojnih  teških ozljeda unutarnjih organa, što je potkrijepljeno i  nalazom obdukcije koju je  naložio istražni sudac Županijskog suda u Zadru.
Obojicu optuženika policija je uhitila dan nakon ubojstva kada je Mitrović, pokušavši se riješiti Divnićeva  beživotnog tijela pozvao pomoć kazavši kako osobnim  vozilom prevozi ozlijeđenu  osobu kojoj je potrebna hitna  medicinska pomoć. Od tada  se obojica nalaze u zadarskom zatvoru, a tamo će  dočekati i suđenje s obzirom  na to da im je pritvor određen  zbog opasnosti da bi mogli  ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, opasnosti od ponavljanja kaznenog  djela te posebno teških okolnosti djela koje im se stavlja  na teret.
Inače, Ivi Mitroviću nije prvi put da kućnu adresu zamijeni ovom zadarskog zatvora. Njemu je, naime, već  suđeno na zadarskom Županijskom sudu, a u rujnu 2009.  godine oslobođen je optužbi  za pokušaj ubojstva zadarskog ugostitelja Svetimira  Brzoje Škele (54) kojem je  prije dvanaest godina slomio lubanju metalnom šipkom zbog čega je ovoj bio 23  dana u komi te mu je trajno  oduzeta radna sposobnost.  Mitrović je kaznenu sankciju izbjegao zbog neubrojivosti, a kako neslužbeno  doznajemo, nalaz sudskog  vještaka psihijatrijske struke sačinjen prije dva mjeseca ponovno je pokazao isto – da on nije ubrojiv.


Divnić pokopan u Zadru na trošak Centra za socijalnu skrb




Mučki ubijeni Mladen Divnić privremeno je boravio u Murvici Donjoj gdje je potpuno sam živio u drvenoj straćari. Preživljavao je obavljajući razne poslove mještanima koji bi mu zauzvrat dali obrok ili pokoju kunu. Nakon njegove smrti zadarska policija nije uspjela pronaći članove njegove obitelji, niti je poznato ima li živuću rodbinu pa je troškove oko njegova pogreba preuzeo zadarski Centar za socijalnu skrb. Sahranjen je na zadarskom Gradskom groblju.