Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sarin trener ljetuje u Sukošanu: Trebamo ići polako

23.08.2016. 22:00
Sarin trener ljetuje u Sukošanu: Trebamo ići polako


Andrej Hajnšek, trener zlatne olimpijke Sare Kolak, stigao je jučer ujutro u Sukošan na zasluženi odmor. Kaže kako je u posljednjih deset dana ukupno pošteno spavao šest sati, pa je samim time adrenalin još veći i još drži njegovu štićenicu i njega.
– Sara Kolak je olimpijski prvak, a ja sam joj pomogao da to napravi. Skidam joj kapu, svaka joj čast, mala je sjajna, ističe Hajnšek, dodajući kako je osobno još prije nastupa na igrama govorio da će osvojiti zlato.
– Imam dvije cure koje treniram. Andrea je na treningu bila dva ili tri metra bolja od Sare, no Sara je pravi karakter, ušla je u finale i tamo pokazala kakav je materijal. Još ranije sam govorio kako će koplje baciti  66,13 metra i sve smo to napravili. Nakon uspjeha na Europskom prvenstvu u Amsterdamu sam rekao kako Sarin rezultat možemo još poboljšati, kako imamo rezervu. Rekao sam kako možemo dostići 66 metara, kako imamo vremena. Na kraju smo to postigli i ispalo je fenomenalno, kazuje trener zlatne olimpijke, koji je rekao kako je Sara u prvom redu jako dobra cura.
– Ona je dijamant, ali mislim da smo sve napravili kako treba i to tijekom cijele godine. Za ovu godinu je bio plan da uđemo na EP i u veljači sam kazao kako Sara može bacati normu za Amsterdam, zbog čega su me svi malo čudno gledali. Norma za Amsterdam je bila 57,50 metara. Prvi put je bacila 49 metara, drugi puta također ispod 50, a treći puta se dobacila do 60,23 metra. Za moj pojam je to bilo van pameti i tad me prvi put rasplakala. Rekao sam joj da je vidim u Riju. I evo, opet me rasplakala, prisjeća se Hajnšek.
– Sara može postići još puno toga, samo treba ići polako. Trebamo je još podići dvije stepenice, na viši nivo, da je spremna kao slovenska bacačica koplja Martina Ratej, Sara to zna i uči od nje, a kad dođe na taj nivo, mislim da će redovito pobjeđivati kao Sandra Perković, najavljuje Hajnšek, koji se nada kako će ovaj uspjeh olakšati financiranje Sarina sportskoga projekta.
– Atletika je uvijek takva da najprije moraš postići neki rezultat da bi se financije složile. Mislim da će sada biti lakše i s financijske strane, jer ona je jedan dijamant. Ima 21 godinu i mislim da vas može razveseliti s još puno rezultata i bilo bi naopako da sad ne dođe potpora, rekao je.
Sljedeće natjecanje je u Berlinu, pa na Memorijalnom turniru Hanžeković.
– Trebamo Sari dati vremena da u dvije godine tehnički napreduje i da s ovom snagom baca 68 metara. Još se puno energije skriva u nogama i s ovom snagom može puno više, i ako se ovo nauči, ona može i srušiti svjetski rekord, zaključuje Hajnšek, pojašnjavajući kako je u gornjem dijelu tijela najbolja na svijetu, zbog čega je i uzela medalju.