Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Supruga poticala Šalova da tuče Slavonku, a i ona ju je okrutno zlostavljala

23.08.2016. 22:00
Supruga poticala Šalova da tuče Slavonku, a i ona ju je okrutno zlostavljala


Nešto više od mjesec dana prošlo je od pritvaranja Vjerana Šalova, 31-godišnjeg poduzetnika iz Poreča, a pulsko Općinsko državno odvjetništvo objavilo je da je istragu koja se provodi protiv njega zbog monstruoznog iživljavanja nad 43-godišnjom radnicom iz Slavonije proširilo i na njegovu 31-godišnju suprugu Vanesu. No u njenom slučaju, državno odvjetništvo nije od suca istrage zatražilo da joj se odredi istražni zatvor pa je ona, za razliku od supruga koji na slobodu može izići ako uplati 80.000 kuna jamstva, i dalje na slobodi.
Općinsko državno odvjetništvo u Puli na službenim je stranicama DORH-a objavilo da je donijelo rješenje o proširenju istrage protiv Vanese Šalov (odvjetništvo je objavilo samo godište osumnjičene op.n.) zbog “osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima u stjecaju s kaznenim djelom protupravnog oduzimanja slobode i poticanjem na kazneno djelo teške tjelesne ozljede”.
Poticala i ozljeđivala
Iz dosadašnje istrage proizišla je sumnja da je Vanesa Šalov od rujna 2015. godine do 17. srpnja 2016. u Poreču zajedno s prvoosumnjičenim suprugom psihički i fizički zlostavljala 43-godišnju Slavonku. Protupravno su joj ograničili slobodu kretanja i prisiljavali da bez naknade za njih obavlja poslove u kuhinji i kateringu radi otplate neodređenog duga, te je Vanesa Šalov poticala prvoosumnjičenika da teško tjelesno ozlijedi Slavonku. Vanesa Šalov je, sumnja odvjetništvo, držala pod nadzorom njen mobilni telefon i prijenosno računalo, učestalo ženi govorila da nema kamo otići i prijetila joj.
Odvjetništvo navodi da se osnovano sumnja da je supruga prvookrivljenika u više navrata nanijela ozljede 43-godišnjoj ženi. Prolila joj je solnu kiselinu po leđima, gasila joj opuške cigareta na tijelu, oštricom noža ubadala po tijelu… Jednom joj je ošišala kosu, a drugi put je natjerala nesretnu ženu da se sama ispred nje ošiša. Postoji osnovana sumnja da je u više navrata zatražila od supruga da istuče i teško tjelesno ozlijedi 43-godišnjakinju, što je ovaj i učinio. Uslijed toga je Slavonka zadobila teške tjelesne ozljede. Sumnja se da je 43-godišnjakinju, da bi se prikrile vidljive masnice po njezinom tijelu, zajedno sa suprugom, u dva navrata tijekom veljače i ožujka 2016. godine, zatvorila na pet do šest dana najprije u ostavi stana gdje je spavala na podu, a drugi put na dva dana u spavaćoj sobi u stanu. Tada su je samo povremeno puštali na toalet.
Žrtva pobjegla
Vjeran Šalov završio je u istražnom centru Županijskog suda u Puli krajem srpnja nakon što je 43-godišnja Slavonka koja je polomljenih rebara i čeljusti uspjela pobjeći kući u Slavoniju zatražila liječničku pomoć i prijavila svoje zlostavljače. Šalovu je istražni zatvor određen zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo.
Nakon prijave Slavonke, istarska policija kriminalistički je istražila Šalova te ga osumnjičila da je u Ulici Otokara Keršovanija u središtu Poreča držao 43-godišnju djelatnicu u neprimjerenim uvjetima, zaključanu i bez mogućnosti komunikacije te ju fizički zlostavljao. Ubrzo je državno odvjetništvo objavilo nešto više pojedinosti o grozotama kojima je bila izložena od 2015. do 17. srpnja ove godine. “Udarao ju je po licu i tijelu, nanosio joj ubodne rane nožem, osnovano se sumnja da joj je leđa polio solnom kiselinom, zatvarao je pet-šest dana u skladište gdje je spavala na podu, držao pod nadzorom njen mobitel i prijenosno računalo. Dana 17. srpnja udario je 43-godišnjakinju više puta, uslijed čega je pala i zadobila teške tjelesne ozljede – prijelom rebara i čeljusti”, priopćilo je ranije državno odvjetništvo, a sada za te grozote sumnjiči Vjeranovu suprugu.
Neslužbeno doznajemo da je žrtva Vjerana Šalova i njegove supruge, 43-godišnja Slavonka, smještena u sigurnu kuću na nepoznatoj lokaciji.