Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Učenica generacije je jedina Zadranka među 30 najboljih hrvatskih maturanata

23.08.2016. 22:00
Učenica generacije je jedina Zadranka među 30 najboljih hrvatskih maturanata


Tamara Atelj, maturantica gimnazije Jurja Barakovića, jedina je Zadranka kojoj je među 30 najboljih maturanata u Hrvatskoj u ponedjeljak u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta uručena nagrada Soljačić, kao i priznanje resornog ministarstva.
Mlada Zadranka ovo priznanje je dobila za izniman uspjeh ostvaren na državnoj maturi u školskoj godini 2015./2016.
– Za nagradu sam saznala krajem prošlog tjedna i bila sam jako iznenađena. Velik je uspjeh biti među najboljih 30 maturanata od njih 35 tisuća u Hrvatskoj, koji su pristupili maturi , skromno je kazala Tamara.
Ona je na državnoj maturi iz više razine osnovnih predmeta, hrvatskog i engleskog jezika te matematike imala 97 posto, 96, odnosno 85 posto točnih odgovora, čime se svrstala u sam vrh najupješnijih hrvatskih maturanata. Uspješna je bila i u izbornim predmetima na maturi, kemiji i biologiji, pa je maturirala s odličnim uspjehom.
Za maturu se pripremala sama, mjesecima unaprijed, a najlakši predmet bio joj je, kaže, hrvatski jezik.
Velik uspjeh mlade zadarske učenice, sada već i brucošice Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu, rezultat je njezinog predanog i kontinuiranog rada kroz četverogodišnje srednjoškolsko školovanje, ističe njezina razrednica, profesorica kemije, Ružica Milošević. Zadarska gimnazija Jurja Barakovića i prošle godine iznjedrila je dobitnicu iste nagrade, koju je primila Marijana Zrilić.
– Nagrada mi je dodatna motivacija za budućnost. Dodjela bi se trebala nastaviti i dalje organizirati jer je izvrstan poticaj budućim generacijama. Zahvaljujem se svima, roditeljima na podršci, ravnatelju i profesorima, navodi Tamara.