Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Hrvatski biciklisti trinaesti na Kupu nacija

Autor:

23.09.2008. 22:00
Hrvatski biciklisti trinaesti na Kupu nacija


Od 19. do 21. rujna u Istri se vozila međunarodna biciklistička utrka za Kup nacija, na kojoj su nastupile 22 reprezentacije i 132 vozača. Za hrvatsku reprezentaciju vozili su Deni Baniček, Anton Benčić, Alen Verbanac-Jovanović, Marin Anđelini, Mauro Hrasnik te Zadranin Juraj Ugrinić. Vozilo se tri etape u ukupnoj dužini od 296 kilometara. U prvoj etapi od Pule do Buja, pobijedio je Jesus Herrada (Španjolska) u vremenu od 2:11.38. Najbolje plasirani hrvatski vozač Juraj Ugrinić stigao je u vodećoj grupi s 51 sekundom zaostatka. Slijedili su Verbanac, Baniček, Benčić, Anđelini i Hrasnik. Druga etapa u dužini 100 km od Umaga do Labina ujedno je bila i najteža, zbog konfiguracije terena i visokih uspona završila je s brojnim padovima na serpentinama. U vrlo uzbudljivoj i taktički razrađenoj utrci, izmjenjivali su se razni vozači koji su osvajali prolazna vremena i brdske ciljeve da bi na kraju osam kilometara prije cilja Danac Mathias Lisson nezaustavljivo krenuo i s 25 sekundi prednosti osvojio vrh Labina, u vremenu od 2:36.47, ispred Austrijanca Stefana Maiera. Naš najbolji brdaš Deni Baniček stigao je 14. s 51 sekundom zaostatka, a slijedili su Benčić, Verbanac, Ugrinić, Anđelini, Hrasnik.
Treća etapa vozila se od Rabca do Pule preko Limske drage u dužini od 103 km. Pobijedio je u završnom sprintu Belgijac Lieater Eliot s vremenom 2:25.12. Naš najbolji vozač Deni Baniček osvojio je brdski cilj i pet bodova na Barbanu ispred Talijana Felline Fabia. Ostali hrvatski reprezentativci stigli su iza vodeće grupe od 70 vozača. U ukupnom plasmanu Hrvatska je završila na 13. mjestu.
Ukupni rezultati utrke: 1. Sagen Peter (Slovačka – prvak svijeta u MTB, Ciklokrosu i Cestovni prvak), 2. Felline Fabio (Italia), 3. Delalot Romain (Francuska )
Reprezentacije: 1. Italija, 2. Francuska, 3. Austrija
Pobjednici UCI KUPA: 1. Belgija, 2. Poljska, 3. Danska