Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Marijanu Jurlini još ni traga

Autor: Suzana Bandić

23.09.2009. 22:00
Marijanu Jurlini još ni traga

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Marijan Jurlina uputio se jučer na ronjenje i otada mu se gubi trag. Za njim od ranog jutra tragaju njegova rodbina i sumještani, pomorska policija, ronioci Interventne jedinice policije, Lučka kapetanija i vojni helikopter
Potraga za ribarom Marijanom Jurlinom (31) iz Privlake pokraj Zadra nastavljena je i jutros rano ujutro, a nakon što se u srijedu oko podneva uputio brodicom na more i nije se vratio. Njegova majka oko 18 sati je obavijestila policiju, a u potragu su se, osim rodbine nestalog, priključili i mještani Privlake, Vira i Sabunika te djelatnici pomorske policije, započela je na širem području oko otoka Vira te u Paškom kanalu gdje je nestali ribar najčešće odlazio roniti. Nakon 20-tak minuta potrage, između otoka Vira i mjesta Povljana na otoku Pagu, otac nestaloga i ribar Nikola Kosanović iz susjednih Sabunika pronašli su brod s njegovim stvarima, no na žalost ribara nije bilo.
Jutros su se mještanima i pomorskoj policiji, koja je na mjesto nestanka odmah po svitanju izišla s dva plovila, u potrazi pridružili i ronioci Interventne jedinice policije iz Zadra, Lučka kapetanija s jednom brodicom, a oko 10 sati dobili su i zračnu potporu vojnog  helikoptera.
Tijekom prijepodneva brojni su Privlačani s obale nijemo promatrali brodice koje su pretraživale priobalje i kanal nedaleko od virskog mosta, a tek se povremeno začuo pokoji uzdah. S prolaskom vremena među njima je sve manje nade da je njihov sumnještanin preživio. Obiteljska kuća Jurlininih zavijena je tugom. Naime, kako doznajemo, Marijan je jedinac u roditelja, nedavno se oženio i supruga mu za svega mjesec, dva treba roditi.
– Velika tuga i žalost. Što drugo reći?! Žena mu je u visokoj trudnoći, a sinoć je zbog šoka jadnica završila u bolnici, rekla nam bje njihova susjeda.
Nitko ne može niti pretpostaviti što se jučer poslijepodne dogodilo kad je Marijan zaronio u more. Kažu, on se posljednjih nekoliko godina bavio ribarstvom, a povremeno je odlazio i na ronjenje i vađenje školjki pa je dobro poznavao kako podmorje, tako i kretanje morskih struja koje su ovdje, svjedoče mještani, izrazito jake.
– Tu u kanalu jake su morske struje, a u popodnevnim satima korentu se teško oduprijeti. On je, koliko mi je poznato, jučer oko podneva s plastičnom brodicom i opremom za ronjenje krenuo vaditi kunjke. Da je  bar imao kakvu signalnu opremu ili nešto… – rekao je njegov sumještanin pogleda uprtog u more gdje je večer ranije pronađena Marijanova brodica.