Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

EKSKLUZIVNO: Tajne fotografije susreta Rena Sinovčića i svjedoka

23.09.2010. 22:00
EKSKLUZIVNO: Tajne fotografije susreta Rena Sinovčića i svjedoka


Općinsko državno odvjetništvo jučer je protiv Rena Sinovčića podiglo optužni prijedlog i proslijedilo ga Općinskom sudu u Zadru koje će zakazati raspravu. Tužiteljstvo će zatražiti tajnost postupka zbog zaštite svjedoka – pouzdanika


Općinsko državno odvjetništvo u Zadru jučer je podiglo optužnicu, odnosno u ovom slučaju, optužni prijedlog protiv poznatog Zadranina Rena Sinovčića, vlasnika medijske kuće VOX, vanjskog suradnika Nogometnog kluba Zadar i predsjednika Općinskog vijeća Novigrada iz HDZ-a, zbog kaznenog djela okvalificiranog kao sprječavanje dokazivanja u slučaju Zlatka Lisice.
Optužni prijedlog tako je jučer proslijeđen Općinskom sudu u Zadru koje bi trebalo zakazati raspravu. No, s obzirom da će se Sinovčić braniti sa slobode može se dogoditi da prođe i nekoliko mjeseci prije nego što prva sudska rasprava bude zakazana.
Osim toga, kako smo saznali, tužiteljstvo će u ovom slučaju zatražiti zatvaranje sudske rasprave za javnost zbog zaštite svjedoka – pouzdanika. Reno Sinovčić je, kao što je javnosti već dobro poznato, pokušao utjecati na svjedoke da ne terete Bibinjca Zlatka Lisicu, a jedini motiv takvog njegovog čina, kako je Sinovčić rekao istražiteljima, jest činjenica da je “Zlatko njegov prijatelj i da on želi riješiti taj problem”.
U svakom slučaju, ukoliko Reno Sinovčić bude proglašen krivim za kazneno djelo koje mu je optužnim prijedlogom stavljeno na teret, zakonom je zapriječena kazna od najmanje šest mjeseci do pet godina.
Reno Sinovčić je uhvaćen na djelu pri susretu s osobom na koju je pokušao utjecati da ne tereti njegovog prijatelja Zlatka Lisicu, a policija kao dokaz ima audio i video snimku.
Što se pak, tiče Zlatka Lisice on se nalazi u pritvoru zadarskog Istražnog centra već gotovo mjesec dana, zapravo u nedjelju mu istječe jednomjesečni pritvor te upravo zbog toga Općinsko državno odvjetništvo u Zadru najkasnije danas i protiv njega mora podići optužni prijedlog i proslijediti ga sudu, a Izvanraspravno vijeće sastavljeno od troje sudaca Župnijskoga suda u Zadru, u tijeku današnjeg dana, također, zbog “deadlinea” treba odlučiti hoće li Zlatko Lisica i dalje, do početka suđenja ostati iza rešetaka ili će ga pak, pustiti da se brani sa slobode.
Ovaj 32-godišnjak iz Bibinja, poznat kao jedan od pljačkaša bivše Dalmatinske banke, uhićen je krajem prošlog mjeseca zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela pokušaja iznude “s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, na ime nepostojećeg, vraćenog duga tijekom mjeseca kolovoza i u više je navrata prijetio smrću 25-godišnjaku i njegovom 61-godišnjem ocu”, koji žive na zadarskom gradskom predjelu Ploče.
Lisica je došavši ispred njihove obiteljske kuće, zatražio novac, a tada je i uhićen. Policajci su mu u mercedesu našli i pištolj za kojeg je tvrdio da nije njegov. Navodno je policajcima pojasnio da nije ni znao za pištolj jer je njegov auto kod mehaničara na popravku, a taj je automobil bio zamjenski.
No, zbog tog pištolja protiv Lisice je po hitnom postupku podnesen optužni prijedlog zbog nelegalnog držanja oružja.