Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadranke žele više bodova nego lani

23.09.2011. 22:00
Zadranke žele više bodova nego lani


Prvu ekipu od ovog ljeta preuzela je Maja Dundović kojoj će u radu pomagati Lada Perinović


Pred rukometašicama Zadra je još jedna sezona u Drugoj ligi. Kao i prethodnih godina u klubu nemaju velikih rezultatskih očekivanja. Za sada je prvi cilj odigrati bolje nego prošle sezone u kojoj je Zadar u 18 utakmica ostvario četiri pobjede i 14 poraza. Prvu ekipu od ovog ljeta preuzela je Maja Dundović kojoj će u radu pomagati Lada Perinović. Zadarski ženski rukomet posljednjih godina uspio se približiti sredini Druge lige, no potom se opet dogodio pad. Klub gotovo da i nema pravih seniorki te su u prvoj ekipi uglavnom srednjoškolke. Zadar godinama pokušava posložiti kakvu-takvu generaciju koja bi se u klubu zadržala barem nekoliko godina. Za sada takvo što u Mocirama nisu uspjeli i realizirati. Nova trenerica je ambiciozno počela, najavila je omasovljenje kluba, a što će od svega toga biti teško da će se znati tako skoro. Jer za pravi rezultat treba vremena i strpljenja. Zadranke vremena imaju koliko hoće jer, ako ništa drugo, mogu igrati oslobođene bilo kakvog rezultatskog imperativa.
U 1. kolu Zadar je danas (subota) gost Splita 2010. Sve osim pobjede Splićanki u tom dvoboju bila bi prava senzacija. U ligi nastupa deset ekipa, a s obzirom na to da ih može biti i 12, za pretpostaviti je da nitko neće ispasti. Prema ždrijebu objavljenom na službenim stranicama HRS-a ponovno će u svakom kolu dvije ekipe biti slobodne. U toj odluci teško je naći logiku jer se jednostavno u svakom kolu moglo igrati pet utakmica. No i lani je tako bilo, a očito da takvo što nikome ne smeta pa je ovaj neobičan obrazac ostao na snazi.
U 1. kolu igraju: Split 2010 – Zadar, Metković – Trogir, Vranjic – Knin, Orkan – Kaštela, Hoteli Makarska i Split su slobodni.