Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Bedekovščani pobjednici državnog natjecanja vatrogasne mladeži Hrvatske (FOTOGALERIJA)

Autor: Siniša Klarica

23.09.2012. 22:00
Bedekovščani pobjednici državnog natjecanja vatrogasne mladeži Hrvatske (FOTOGALERIJA)

Foto: PIXELL



Uz mlade hrvatske vatrogasce, na natjecanju je sudjelovalo i šest gostujućih ekipa iz Njemačke, Mađarske, Italije, BiH, Austrije i Slovenije, a pobjedu su ponijeli vatrogasci BiH


Vatrogasna mladež Bedekovščine pobjednik je 10. državnog natjecanja vatrogasne mladeži Hrvatske. Bedekovščani su među 1.500 natjecatelja iz svih županija bili najbolji i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Drugo mjesto među 64 natjecateljska odjeljenja osvojile su djevojke iz Gardinovca, a treće pripadnice DVD-a Paklenica. Drugo mjesto u muškoj konkurenciji, između 68 natjecateljskih odjeljenja, osvojila je ekipa Novog Marofa, a treća je bila Nova Voća. Prvoplasirane momčadi dobile su poklon bon u iznosu 3.500 kuna, drugoplasirane 2.500, a trećeplasirane 1.500. Najbolje ekipe su i sudionici izlučnog natjecanja za momčad koja će predstavljati reprezentaciju Hrvatske na Vatrogasnoj olimpijadi, sljedeće godine u Francuskoj.
Pozdravljajući svečani postroj na stadionu Višnjik, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader podsjetio je da se u 150 godina organiziranog vatrogastva u Hrvatskoj posebna pažnja posvećuje mladima te da su u Zadar došli najbolji od ukupno 15 tisuća pripadnika vatrogasne mladeži u Hrvatskoj. Da su svi približno jednako osposobljeni, kazao je prvi čovjek DUZS-a Jadran Perinić, a to pokazuju i tijesni rezulati te će mnogi od natjecatelja jednog dana i postati profesionalni dio plemenite organizacije koja se zove vatrogastvo.
U ime domaćina natjecatelje je pozdravio zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić koji je podsjetio da se ljeti, na jugu Hrvatske kad haraju katastrofalni požari, pokazuje koliko je vatrogastvo važno. Kao gosti sudjelovali su i mladi vatrogasci iz BiH, Slovenije, Njemačke, Austrije i Italije. Najbolja je bila momčad Viteza iz BiH. Vatrogasni tjedan na Višnjiku nastavlja se i sljedeći vikend kada će se održati VI. Državno natjecanje vatrogasaca Hrvatske gdje će snage odmjeriti 2.500 hrvatskih vatrogasaca. Sve ovo samo je uvertira u Vatrogasnu olimpijadu, koja se 2013. godine održava u Francuskoj.