Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Podijeljeni na »Renatine« i »Ingridine«

23.09.2013. 22:00
Podijeljeni na »Renatine« i »Ingridine«


Zadarska Socijaldemokratska partija spremna je za promjene. Takav zaključak nameće se iz popisa kandidata koji su se javili na raspisane unutarstranačke izbore. Već sada se vidi kako će se najžešća bitka voditi za poziciju na kojoj je dugi niz godina bila Ingrid Antičević Marinović. Snage će, kako je već poznato, odmjeravati – Sabina Glasovac, prof., koja odnedavna pomoćnica ministra prosvjete, te Budimir Genda prof. i Goran Lijić, dipl. inž. elektrotehnike.
 Kako napraviti pobjedničku stranku
– Odlučio sam se kandidirati nakon što sam vidio rezultate posljednjih lokalnih izbora. Ti rezultati jasno govore da su nam nužni novi ljudi, nove ideje i jedinstvo. Želja mi je od SDP-a napraviti pobjediničku stranku, a imam i podršku šireg tima ljudi koji predstavljaju nove snage SDP-a – kaže Goran Lijić, privatni poduzetnik.
 Njegov protukandidat Budimir Genda istog je mišljenja glede promjena unutar stranke.
– Smatram da u SDP-u ima prostora, mjesta, ali i potrebe za nove ljude i novi pristup. Ja imam drugačiji pogled od do sada uvriježenog i smatram da mogu učiniti nešto novo te da za to imam i mogućnost i znanje. Grupacije me ne interesiraju već ovaj grad, život u gradu i pomaci na bolje.
Od Sabine Glasovac jučer nismo uspjeli dobiti izjavu jer je službeno boravila u Austriji. No malo je toga što se o njoj ne zna budući da je godinama već vrlo aktivna u političkom životu grada Zadra gdje je ujedno i jedna od najistaknutijih figura kada je riječ o oporbi.
Tko god da preuzme kormilo gradske organizacije ove najjače oporbene stranke ponajprije će morati poraditi na jedinstvu članstava čija se podijeljenost na »Renatine« i »Ingridine« vidi i kod samih kandidatura.