Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Brzoja: Želim pokazati da nisam zaboravio igrati

23.09.2016. 22:00
Brzoja: Želim pokazati da nisam zaboravio igrati


Odabrao sam teži put iz razloga što sada na neki način krećem ispočetka, jer sam mnogim ljudima u Hrvatskoj nepoznanica. Želim se nametnuti, pokazati da nisam zaboravio igrati košarku i da je dobro vrijeme ispred mene – kaže Brzoja
Mislav Brzoja vrlo brzo se u Zadru nametnuo kao jedan od ključnih igrača, što potvrđuje i izjava trenera Ante Matulovića.
– Mislav je polivalentan igrač, koji u nedostatku playmakera, a znate da nam Lovre Bašića neće biti do prosinca, može odigrati i na tom mjestu, uz pozicije dva i tri, koje su mu prirodne. Mislim da on u perspektivi može biti jedan od naših boljih igrača – kazao je Matulović.
I sam Brzoja zadovoljan je kako prolazi njegova prilagodba na novu momčad.
– Momčad me dosta dobro prihvatila, a posebno mi mnogo znači podrška Jakova Vladovića, koji mi svojim iskustvom i liderskim sposobnostima jako puno pomaže na treninzima. S njim se već sada vrlo dobro razumijem na terenu, a trebamo još dosta raditi na suradnji s visokim igračima što se tiče dodavanja od pod, “pick and rolla” i “pick and popa” – kaže 22-godišnji Zagrepčanin, koji ima i “zadarske krvi”.
– Roditelji su mi iz Zadra, imam ovdje mnogo rodbine i svi su jako ponosni zbog mog dolaska. Njihova podrška mi sigurno olakšava prilagodbu na novu sredinu, koja mi zapravo i nije nepoznanica.
Dolazak u KK Zadar za Brzoju je povratak na europske terene, nakon što je pet godina proveo u SAD-u, jednu u srednjoj školi, a četiri na sveučilištu. Prije toga bio je član matične Dubrave, koju je 2011. godine predvodio do naslova juniorskog prvaka Hrvatske.
– Igrao sam i za seniorski sastav, ali imali smo vrlo mladu momčad i ispali iz prve lige. Morao sam povući neki potez i donijeti neke teške odluke u životu. Bilo je ponuda iz nekoliko većih hrvatskih klubova, ali izabrao sam ovaj, nešto teži put. Teži iz razloga što sada na neki način krećem ispočetka, jer sam mnogim ljudima u Hrvatskoj nepoznanica. Želim se nametnuti, pokazati da nisam zaboravio igrati košarku i da je dobro vrijeme ispred mene.
Kaže i kako je za vrijeme igranja u SAD-u bilo ponuda s ove strane Atlantika, ali ostao je tamo zbog majke, koja je htjela da završi školu. A jedna od najvećih želja bivšeg mladog reprezentativca Hrvatske (kadetski i juniorski prvak Europe u generaciji sa Darijom Šarićem, Dominikom Mavrom…) jest dogurati do dresa seniorske reprezentacije.
– Prošao sam sve mlađe selekcije, imam dva zlata i uvijek sam s posebnim emocijama igrao za Hrvatsku. San mi je jednoga dana zaigrati i za seniorsku selekciju i mogu samo reći da ću u svakoj utakmici ostavljati krv, znoj i suze na parketu kako bi me izbornik uočio i pozvao na pripreme.
Nekada su u Zadru zajedno igrali Darko Krunić i Mario Maloča, kasnije Karlo Vragović, trener Tihomir Bujan se tu praktički udomaćio, a sada su na Višnjiku ponovno dva momka iz Dubrave – Brzoja i Igor Marić.
– Za sada smo “samo” nas dvojica – smješka se Brzoja i dodaje.
– Igor i ja dugo se poznajemo, a posljednjih šest-sedam godina svako ljeto treniramo zajedno. Kada smo saznali da ćemo zaigrati zajedno, bili smo baš sretni.
Kakva su očekivanja od nadolazeće sezone, osobno i momčadski?
– Osobno želim što više napredovati. Radim na svim segmentima svoje igre, posebno s kondicijskim trenerom na atletskim sposobnostima, kako bih skinuo par kila i bio još brži. Dobar dio ove sezone ću vjerojatno provesti na mjestu playmakera, zbog ozljede Lovre i želim odigrati najbolje što mogu da pomognem momčadi. Pred nama je duga sezona sa mnogo utakmica. Nadam se da ćemo svi zajedno biti sve bolji iz dana u dan i našim navijačima pružiti što više razloga za zadovoljstvo – za kraj će Brzoja.