Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Popularne “ose” okupirale Forum

23.09.2016. 22:00
Popularne “ose” okupirale Forum


Tradicionalni susret ljubitelja motora s posebnim šarmom – vespe, s prvim danima jeseni i ove je godine održan u Zadru. Zadarske ulice sedmi je put okupiralo 80-ak vespi. Mladi i nešto stariji vozači iz Dubrovnika, Splita, Šibenika, Umaga, Rijeke i Tuzle, uz najbrojnije zadarske ljubitelje ovog motora, imali su prilike na poligonu u Šepurinama sudjelovati u natjecanju spretnosti, a organizatore, Vespa klub Zadar, “pomazilo” je jučer i lijepo je vrijeme.
– Ovaj naš sedmi Vespa susret posljednje je službeno događanje u ovoj godini za sve one koji uživaju u vožnji vespom. Od prvog našeg susreta s 40-ak sudionika narastao je na duplo veći broj sudionika, a što je i dokaz da smo uspjeli u organizaciji. Među vespama se u Zadru danas mogu vidjeti modeli proizvedeni 60-ih godina prošlog stoljeća, ali i današnje moderne vespe, rekao nam je Edvin Hadžović, dopredsjednik Vespa kluba Zadar.
Tijekom jučerašnjeg dana vespaši su uživali u druženju na zadarskom Poluotoku, a prolaznici na Forumu imali su prilike razgledati parkirane vespe. Nakon prošlogodišnjeg World Vespa Daysa koji je ovaj klub organizirao u Biogradu i na kojem je sudjelovalo više od 6.000 sudionika, Zadrani su ove godine sudjelovali na susretu koji je održan u Francuskoj. Prema riječima dopredsjednika Hadžovića, članovi se pripremaju za svjetsko okupljanje vespaša sljedeće godine u Njemačkoj, a svi će oni na put ići svojom vespom, isto onako kako su i njima došli u goste brojni ljubitelji ovog jedinstvenog motora. Naravno, kako je naglasio Hadžović, bez kacige nema sjedanja za motor jer sigurnost je uvijek na prvom mjestu.