Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Trideset godina stvaraju genijalce!

23.09.2016. 22:00
Trideset godina stvaraju genijalce!


Gimnazija Franje Petrića, nekadašnji MIOC, jučer je proslavila 30 godina postojanja. Škola iz koje su izašli mnogi nagrađivani matematičari, fizičari, kemičari, informatičari i danas njeguje tradiciju odgoja i obrazovanja mladih naraštaja u, kako je rekla ravnateljica Blanka Pedišić, skromnim prostorima i uvjetima.
Svečanosti obilježavanja 30 godina rada prethodila je nedavno otvorena izložba u Gradskoj knjižnici pod nazivom “Vremenska crta Gimnazije Franje Petrića” na kojoj je izložen dio nagrada, ispričnica, medalja, plakata i fotografija.
U školskom dvorištu jučer je održana svečana priredba kojoj su nazočili ravnatelji srednjih i osnovnih škola te predstavnici ustanova s kojima ova Gimnazija ima dugogodišnju suradnju.
Svečanost je započela izvedbom hrvatske himne nakon čega je uslijedio govor ravnateljice Pedišić.
– Hvala svima koji ste danas došli, posebno bivšem ravnatelju i bivšim kolegama jer su oni zajedno stvarali povijest ove škole. Hvala i svim bivšim i sadašnjim kolegama i učenicima jer svi su oni dio naše škole koja je danas postala prepoznatljiva po uspjesima. Ipak, ono što, meni osobno puno više znači, jest atmosfera. Došli ste u ovo naše skromno dvorište i u skromnu zgradu i u takvim uvjetima moguće je stvarati genijalce, kazala je Pedišić.
U ovoj školi maturiralo je 2870 učenika, uspješnih ljudi, a bez obzira bili oni inženjeri ili liječnici, dodala je Pedišić, svi oni su ovdje postali i ostali ljudi. A upravo to, drži ravnateljica, najveći je uspjeh ove škole. A bivši se učenici uvijek vraćaju ovdje gdje su i nakon dugog niza godina dobrodošli.
– Srce mi je danas ovdje veliko k’o kuća, tim više kada vidim bivše kolegice i kolege koji su ovdje počele raditi i ostale do kraja radnog vijeka, rekla je Pedišić i za govornicu pozvala bivšeg i prvog ravnatelja MIOC-a, Zdravka Ćurka koji je ovom prigodom rekao nekoliko riječi o samom početku rada sadašnje Gimnazije i prvim generacijama učenika matematičke i opće gimnazije.
Svečanost je završena izvođenjem poznate Ivčićeve “Kalelarge” koju su otpjevale i na glasoviru odsvirale učenice trećeg razreda MIOC-a.