Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Vir idealan za razvoj atletike

23.09.2016. 22:00
Vir idealan za razvoj atletike


Peti međunarodni maraton Zadar – Vir koji se održava u nedjelju najavljen je jučer na konferenciji za novinare održanoj na Narodnom trgu. Slobodan Miolović istaknuo je kako je Vir od strane Hrvatskog atletskog saveza prepoznat kao idealan partner za suorganizaciju i domaćinstvo međunarodnog atletskog maratona koji se održava već petu godinu uzastopno, a prošle godine održan je i kao pojedinačno Prvenstvo Hrvatske.
– U početku smo imali samo polumaraton i 30 natjecatelja, a danas imamo maraton, polumaraton i utrku rekreativaca s više od 300 sudionika, od kojih je čak 11 odličnih Kenijaca. Maratoni ne okupljaju samo sportaše, već i turiste, rekreativce i sve ljubitelje cestovnog trčanja. Vir je idealna destinacija za razvoj atletike te sportskih i rekreacijskih aktivnosti na cesti, istaknuo je Miolović, navodeći kako će preko Atletskog saveza Zadarske županije jačati suradnju Općine Vir, poduzeća Vir turizam i Hrvatskog atletskog saveza, našeg najuspješnijeg saveza na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Napomenuo je kako je maraton prepoznat i od predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović koja im je pružila potporu i pokroviteljstvo nad petim izdanjem Maratona Zadar – Vir.
– To je također potvrda kako smo svih ovih godina razvijajući maratonsku utrku bili na pravom putu te Zadarskoj županiji podarili jedan izvanserijski atletski događaj u sezoni, kazao je Miolović.
Željan Kalac, direktor Vir turizma, napomenuo je kako su sport, rekreacija i zdrav način života njihovo temeljno opredjeljenje i aktivnosti kojima promoviraju otok Vir kao izletničku i obiteljsku destinaciju.