Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pobjedom premostiti Rijeku

Autor:

23.10.2009. 22:00
Pobjedom premostiti Rijeku

Foto: Vedran SITNICA



Pobjeda nas vraća u život dok bi eventualni neuspjeh bio znak da smo u velikoj krizi – kaže Zebić pred utakmicu


U skladu s jesenskim atmosferskim prilikama koje vladaju ovih dana je i raspoloženje proteklog tjedna u prostorijama NK Zadra. Nesvakidašnji poraz u Zaprešiću još uvijek okupira glave stručnog stožera i igrača, a već je na redu novi protivnik koji svojom tradicijom i položajem na ljestvici izaziva svaki respekt. Rijeka na čelu sa Zoranom Vulićem je novi test za “izraubanu” Zebićevu momčad kojoj bi pobjeda vratila poljuljano samopuzdanje, a kakav je plan evakuacije Zadrana iz ralja eventualnog lošeg rezultata pokušao je dočarati popularni “Zeba”.
– Nadam se da će nam se danas razvedriti situacija što se tiče igre i bodova. Nalazimo se u sličnoj situaciji kao prije dva kola kad smo trebali igrati sa Slaven Belupom. Pobjeda nas vraća u život dok bi eventualni neuspjeh bio znak da smo u velikoj krizi – prve su riječi Zebića pred utakmicu, a slamku spasa pronašao je u činjenici da na domaćim utakmicama njegovi igrači gotovo uvijek odigraju na željenoj razini.
– Na domaćim utakmicama smo ove sezone prikazivali totalno drukčije lice nego na gostovanjima i na tome polažemo nade da ćemo napraviti rezultat. Također je simptomatično da smo odigrali najbolje upravo protiv naših najrenomiranijih momčadi poput Hajduka, Dinama i Slaven Belupa pa se nadam da ćemo to ponoviti i protiv Rijeke koja definitivno pripada toj skupini naših klubova. Nadam se da će ime kao Rijeka biti dovoljan motiv za moje igrače i da će uz jednu neizostavnu koncentriranost koja nam je definitivno nedostajala u Zaprešiću uspjeti privesti utakmicu kraju zadovoljavajuće – kazao je Zebić koji je za večerašnji dvoboj silom prilika primoran ispremiješati sastav pa će neki igrači koji nisu započinjali u posljednje vrijeme dobiti priliku od prve minute.
– Istrčat će jedan modificiran sastav, jer ozljeda Jozinovića i tri žuta kartona Bilavera nas primoravaju na te bočne pozicije instalirati zamjene. Jozinovića neće biti sigurno 15-ak dana i na toj lijevoj strani ostaje dvojba hoće li krenuti Alimanović ili Mršić, dok na desnom boku dvojba je Cela ili Maruna. Zasad su u prednosti Alimanović i Cela i to će značiti da ćemo stajati dosta ofenzivno na terenu što dovoljno govori kako na jedan bod i neće značiti previše. U špici ostaju Terkeš i Šaranović koji će nadam se nastaviti gdje su stali u prošlom kolu. Sredina će pripasti Mitroviću koji je dobro reagirao u Zaprešiću te Ćurjuriću i Suraću. Nazad će uz stopere Jonjića i Puljića kao korektor odigrati Milin. Nedostaju uz Jozinovića i Bilavera, ozlijeđeni Skočibušić i Šiklić te rezervni vratar Gluić kojeg će zamijeniti reaktivirani Tomislav Rogić – pročešljao je Zebić zbrojno stanje u svojoj momčadi te se pokušao utješiti i Rijekinim problemima s izostancima koji i nisu toliko zanemarivi.
– Rijeka je odlaskom braće Sharbini izgubila svoju prepoznatljivost te su u fazi reorganizacije momčadi. Ipak izostanci možda i ponajboljeg njihovog dvojca Fernandeza i Matka barem anulira naš hendikep i po tom pitanju su nam šanse za pobjedu sigurno izglednije. Međutim, Rijeka je veliki klub koji će unatoč tim problemima pronaći kvalitetnu jedanaestoricu koji će na čelu s iskusnim liscem Zoranom Vulićem sigurno tražiti puni plijen na našim Stanovima – rekao je za kraj Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina – Puljić, Milin, Jonjić – Alimanović (Mršić), Ćurjurić, Surać, Mitrović, Cela (Maruna) – Šaranović, Terkeš.