Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U četvrtak otvorenje koncertne sezone

23.10.2011. 22:00
U četvrtak otvorenje koncertne sezone


Nakon otvorenja kazališne sezone 2011./12. Gostiničarkom Mirandolinom ovog tjedna očekuje nas otvorenje koncertne sezone. No, prije prvog velikog koncerta ove sezone, na rasporedu je jedna predstava, a bogat program nastavit će se i do kraja tjedna


Mali jubilej predstave “I to je ljubav”
Kazališni tjedan započinje u utorak 25. listopada petom izvedbom predstave “I to je ljubav”. Predstava je nastala u produkciji HNK Zadar, a premijerno je igrana u veljači ove godine. Redatelj Tomislav Pavković poigrao se s tabuima modernog društva što je rezultiralo crnom komedijom koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U predstavi igraju Jasna Ančić, Mirko Šatalić, Zlatko Košta i Vinko Radovčić, a ako ju još niste pogledali možete to napraviti utorak u 20 sati. Cijena ulaznice je 30 kuna.
Otvorenje koncertne sezone
Novu koncertnu sezonu HNK Zadar otvorit će u četvrtak, 27. listopada, nastupom Zagrebački gitaristički kvartet koncertom “Viva Guitarra!”. Zagrebački gitaristički kvartet jedan je od najnagrađivanijih hrvatskih gitarističkih ansambala. Ansambl čine Krunoslav Pehar, Tomislav Vasilj, Frane Verbanac i Zadranka Melita Ivković koja od prošle godine predaje pri Glazbenoj školi Blagoja Berse. Na programu su djela od glazbenog baroka do danas. U prvom dijelu programa predstavit će se zahtjevnim preradbama djela za instrumente s tipkama poput Bachovih preludija i fuga, Couperinovih komada za čembalo, a u drugom dijelu programa prezentirat će jednu od najatraktivnijih skladbi predsjednika Ive Josipovića “Samba per chitare” te nastaviti u ritmovima latinoameričkog majstora Alberta Ginastere i kanadskog jazzera Oscara Petersona.  Ulaznice za koncert u prodaji su od petka na blagajni HNK Zadar, a mogu se kupiti i sat vremena prije početka na mjestu održavanja koncerta. Koncert je uključen u koncertnu pretplatu, a održat će se u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru s početkom u 20 sati.
20 godina Zadarskog plesnog ansambla
U petak, 28. listopada, će se na daskama kazališta po tko zna koji put predstaviti Zadarski plesni ansambl, ali ovoga puta posebnom prigodom. Naime, najpoznatiji zadarski ansambl slavi 20 godina svoga postojanja i rada i tom će prilikom izvesti predstavu “En face” sastavljenu od fragmenata predstava rađenih kroz ovih 20 godina postojanja. Predstava je na rasporedu u 20 sati u kazališnoj kući.
Mlade zadarske snage
Tjedan završava još jednim koncertom. U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, u nedjelju 30. listopada, s početkom u 20 sati održat će se prvi koncert iz Ciklusa Bersa “Bivši učenici, budući kolege”. Koncert će održati bivši učenici Glazbene škole Blagoje Bersa, danas studenti Muzičke akademijie u Zagrebu te Umjetničke akademije u Splitu. Na koncertu će nastupiti troje pjevača, sopranistica Nela Šarić, mezzosopranistica Marta Musap i tenor Žan Morović, dva klarinetista – Ante Buturić i Lovre Lučić, violinistica Ankica Šoša, violistica Helena Pilipović, gitarist Luka Stipanov i pijanist Ivan Štorić. Na programu su djela baroka, klasicizma i romantizma, a ulaz je slobodan.