Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Agram nije moj maksimum

Autor:

25.11.2009. 23:00
Agram nije moj maksimum

Foto: Zvonko KUCELIN



Nakon pobjeda nad Croatijom i Agramom dojam je da ćemo u ovoj sezoni igrati važnu ulogu u A-1 ligi – kaže Akšamović
Neposredno prije prve domaće utakmice s Trešnjevkom, visinom deficitarne Zadranke u ovoj sezoni pojačala je Marina Akšamović – košarkašica na poziciji centra koja je izlaskom Murse iz A-1 lige karijeru željela nastaviti u jednom od prvoligaških klubova. Kako je Akšamović u Krševanov grad stigla tek dva dana pred spomenuti susret, znalo se da će biti potrebno određeno vrijeme za aklimatizaciju novopridošlog pojačanja. Na sreću Marije Mazije i njenih igračica, Marina se vrlo brzo uklopila u mladu i sve bolju ekipu Zadra. Tome u prilog ide i odlično izdanje Akšamović u prošlotjednom ogledu s Agramom. Pored zadarskog broja 14 pisalo je tako 18 ubačaja uz gotovo idealan šut (9-10). Njena zapažena igra motivirala nas je da joj postavimo nekoliko pitanja.
Kakav je bio košarkaški put Marine Akšamović?
– Moj matični klub je Slavonski Brod, a nakon godinu dana u Požegi prelazim u osječku Mursu. Tamo sam se zadržala pet godina da bih, nakon što je Mursa izašla iz lige, igrom slučaja završila u Zadru. Marija Mazija nazvala me je na početku prvenstva, a sam dogovor kratko je trajao. Drago mi je da sam postala članom Zadra.
Je li Zadar ispunio Vaša očekivanja? Naime, znali ste da dolazite u mladu i neiskusnu ekipu kojoj su svi predviđali grčevitu borbu za opstanak.
– Da, ali pokazalo se da možemo i više od toga. Znala sam otprilike kakva me situacija očekuje po dolasku, no nakon pobjeda nad Croatijom i Agramom dojam je da ćemo u ovoj sezoni igrati važnu ulogu u A-1 ligi. Iako sam se u početku pribojavala da se neću uklopiti, suigračice su me odlično prihvatile, a nije mi trebalo dugo niti da se priviknem na život u Zadru.
Odlična igra u ogledu s Agramom Vaš je najbolji ovosezonski učinak. Znači li to da ćemo u nastavku prvenstva gledati još uvjerljiviju Marinu Akšamović?
– Nadam se. Moram priznati da sam protiv Agrama sama sebe ugodno iznenadila, međutim ta mi je utakmica ujedno poslužila i kao uvid da mogu još bolje, tj. da još nisam dala svoj maksimum. Uz ekipne treninge, s trenericom Mazijom svaki dan odrađujem i individualni trening pa se nadam da će naporan rad uroditi plodom.
Nakon slavlja protiv Trešnjevke, Croatije i Agrama, u nedjelju ćete na Višnjiku ugostiti košarkašice Splita. Kako do četvrte uzastopne domaće pobjede?
– Osim njihove najiskusnije i najopasnije igračice Vedrane Grgin, ostatak ekipe ne poznajem baš previše. Koliko znam, i one su mlada ekipa čija je forma u usponu. Ovo je liga u kojoj svatko može pobijediti svakoga pa je stoga nezahvalno prognozirati rezultat. Naša snaga svakako su pobjede nad Croatijom i Agramom, a ako pružimo sličan angažman, vjerujem da nam se smiješi i četvrta vrijedna pobjeda.
 


O Mariji Maziji


– U početku mi je bilo malo neobično budući da je Mazija moja prva trenerica. Do sada su to bili muškarci, no ubrzo sam shvatila da se radi o vrsnom stručnjaku koji zna postaviti taktiku te odlično poznaje košarkašku igru. Uz nju sam dosta napredovala radeći i na individualnim treninzima.