Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Mokošici uskraćen američki san

Autor: Šime Ćurko

23.11.2008. 23:00
Mokošici uskraćen američki san

Foto: Filip BRALA



Lagana pobjeda? Nikako, Zadranke su se namučile više nego što se očekivalo unatoč konačnih 3:0, iako se Dubrovčanke doimaju kao da vrijede više od svega dvije pobjede u osam utakmica. Prva prijetnja gošći dogodila se u prvom setu kad su Zadranke od +4 (13:9) došle na – 2 (15:17). Mokošičanke su odlično koristile svoje daleko najjače i praktički jedino oružje – servis. Tako je Šare na svom servisu osvojila pet poena zaredom, Zadar je ostao bez pravog napada u tom periodu, a jedina koja koliko-toliko nije imala problema s prijemom servisa bila je Lovrić. No, proradio je i servis domaćih, prvo Radulović, potom i Banić za potpuni preokret, serijom 9:0 Zadar je otišao na 24:17 i zaključio prvi set.
U drugom setu na sceni je Sandstrom, jedna od dvije Amerikanke u redovima Nove Mokošice (dvije daleko najbolje igračice), koja je uzela loptu na servisu kod 3:2 za Zadar. Čak sedam poena osvojile su tada Dubrovčanke na servis Amerikanke i Zadar se našao u teškoj situaciji (3:9). Uzvraća Banić novom serijom (7:0) i eto Zadranki na 13:10. Nakon 18:13 i 22:18 Zadar propušta zaključiti drugi set, gošće ponovno pogađaju servise, ovaj put Hilberts, sve dok konačno nije pogodila mrežu kod 22:22 i dala Zadrankama novu priliku. No, griješi i Zubčić na servisu pa je 23:23. Napad Radulović zaustavlja blok gošći, ali je lopta zamalo pala izvan terena. Sreća za domaće, problem za gošće koje potom gube i 25. poen u drugom setu. Treći set nova drama, ali ponovno bolja završnica domaćih za ipak očekivana tri boda. U sljedećem kolu pred Zadrom je derbi u Rovinju. Utakmica s Novom Mokošicom poslala je jasno upozorenje, Zadar mora popraviti prijem servisa i izbjegavati preduge rupe u pojedinim dijelovima utakmice kada Kresojina ekipa ostaje i bez 7-8 poena u nizu. Protiv Nove Mokošice sve se to može nadoknaditi, ali protiv jačih ekipa teško.


 ZADAR – NOVA MOKOŠICA 3:0


(25:18, 25:23, 25:23)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja: 50. Suci: Kozić (Šibenik), Juravić (Zadar).
ZADAR: Hrabrov, T. Vrkić, Banić, Lovrić, M. Vrkić, L. Radulović, Ugarković, Zubčić, Kovač. Trener: Robert Kresoja.
NOVA MOKOŠICA: A. Radulović, Adžić, Sandstrom, Šare, Šahurić, Matuško, Kušt, Hilberts. Trener: Tonći Carević.




 ZADRANKE DRUGE, PORAZ ROVINJA


Pobjedom protiv Nove Mokošice Zadar se vratio na diobu prvog mjesta s 21 bodom (sedam pobjeda, jedan poraz, set razlika 23:7) koliko ima i vodeći Matija Mesić (set razlika 22:6). Prvi poraz u ovoj sezoni doživio je do ovog kola vodeći Rovinj kojeg je na svom terenu zaustavio Novi Zagreb (3:1). Osijek je nakon što je uzeo bod u Rovinju (poraz 2:3) te u prošlom kolu pobijedio Zadar (3:2), u subotu zamalo iznenadio i Matiju Mesića u Slavonskom Brodu. Završilo je 3:1 za Brođanke koje su lako mogle ostati bez ponekog boda. Da se to slučajno dogodilo, Zadranke bi bile prve na ljestvici.