Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pjesma i predstava za poklon Zadru

Autor: Valentina Mlađen

23.11.2008. 23:00
Pjesma i predstava za poklon Zadru

Foto: Adam VIDAS



Ovog vikenda mališani su u Arsenalu imali priliku vidjeti lutkarsku predstavu u povodu zaštitnika Dana zaštitnika grada Zadra sv. Krševana. Predstavu je u suradnji s Arsenalom organizirala Udruga odgojitelja Maraške, a nosila je naziv “Zajedno smo jači”. Tekst za predstavu napisala je Orijana Krstić. Glumci, tj. lutkari su bili odgojitelji, a samostalno su izradili i pozornicu s lutkama.
Predstava govori o zaštitničkoj ulozi sv. Krševana kojemu se djeca obraćaju da zaštiti grad kad u njega uđu dvije aveti koje ga žele porušiti i uništiti. Likovi djece simbolički nose imena Šime, Donat i Stošija. U petnaestominutnoj predstavi grad je, naravno, spašen, a na samom kraju zajedno s glumcima djeca su zapjevala pjesmu o gradu Zadru.
– Predstava je u potpunosti prilagođena djeci tako da oni mogu shvatiti temu. Pozvani su ne samo djeca iz vrtića, nego svi koji su htjeli i mogli doći, rekla je predsjednica udruge Edita Tošić. Roditelji su očito bili oduševljeni ovakvom vrstom događaja pa su djecu doveli u velikom broju i zajedno s njima odgledali predstavu. Kroz tekući tjedan predstava će biti odigrana u Dječjem vrtiću Ciciban Sunce, privatnom Vrtiću Kocka kockica te u benkovačkom Vrtiću Bubamara kao i na odjelu zadarske pedijatrije. Na taj će način ne samo odrasli, nego i djeca proslaviti zaštitnika grada Zadra.