Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Otvoreni dan OŠ Krune Krstića

Autor:

23.11.2009. 23:00
Otvoreni dan OŠ Krune Krstića

Foto: Adam VIDAS



Dan Grada na ovaj način obilježavamo već tradicionalno. Iako je radni dan, koncipiran je potpuno drugačije od redovne nastave. Pripremanje sadržaja prepušteno je kreativnosti učitelja, a učenici biraju radionice u kojima će sudjelovati, svatko prema svojim interesima i željama, istaknula je ravnateljica Matešić
Blagdan Sv. Krševana – Dan grada Zadra učenici i nastavnici Osnovne škole Krune Krstića obilježili su danas nizom događanja. Priredivši Dan otvoreni vrata, organizirali su izložbu fotografija, kreativne likovne radionice, kao i posjete zadarskim muzejima, a neizostavna su bila i zajednička sportska druženja.
“Stradanje Zadra u Domovinskom ratu” naziv je izložbe fotografija koju je uz ravnateljicu škole Jasminu Matešić otvorio pročelnik gradskog Odjela za školstvo Joso Nekić. Riječ je o izložbi koja je prvotno bila postavljena u Hrvatskoj kazališnoj kući, a potom je iz tjedna u tjedan prenošena u sve zadarske škole. Prema riječima pročelnika Nekića, ovim putem mladima se želi prenijeti poruka kako smo odgovorni sjećati se obrane Grada Zadra i žrtava koje su dale svoj život za domovinu.
Nakon razgledanja izložbe učenici su se, svatko prema svojim afinitetima, uključili u neku od navedenih radionica. Izrada adventskih vijenaca i prikazivanje filmova privukli su mnoge, a sve je fotografijama popratila i fotosekcija te novinarska grupa koja će obilježavanje Dana grada dokumentirati u školskom listu.
– Dan Grada na ovaj način obilježavamo već tradicionalno. Iako je radni dan, koncipiran je potpuno drugačije od redovne nastave. Pripremanje sadržaja prepušteno je kreativnosti učitelja, a učenici biraju radionice u kojima će sudjelovati, svatko prema svojim interesima i željama, istaknula je ravnateljica Matešić, napomenuvši da su nakon preuređenja škole mogućnosti nastavnoga rada, kao i ostalih sadržaja u školi dodatno unaprijeđene. Uz dobivanje pet novih učioničkih prostora, škola je, naime, postala jedina zadarska škola u kojoj se nastava odvija u jednoj smjeni te su formirane i tri skupine produženog boravka.