Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Uređenja stambenih zona Šepurine i Podvornice

Autor:

23.11.2009. 23:00
Uređenja stambenih zona Šepurine i Podvornice

Foto: Adam VIDAS



U Ninu su jučer održane ponovljene javne rasprave urbanističkih planova uređenja stambenih zona Šepurine i Podvornice. Stambena zona Šepurine nalazi na površini do 17,5 hektara, od čega 13,2 otpada na stambeni dio, a Podvornice na 18 hektara, od čega se stambeni dio proteže na 15 hektara..
– Javni uvi ponovljen jer je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva dalo primjedbu da se u stambenim zonama smiju graditi samo stambeni objekti. Dakle, ne može se otvoriti dućan ili nešto slično kao samostalna građevina. S druge strane intencija našeg prostornog plana je bila da se u stambenim zonama mogu graditi i objekti druge namjene. Grad Nin je pokrenuo proceduru kojom će to biti omogućeno. Dakle, ako netko ima dovoljno veliku parcelu i želi graditi hotel na njoj to će mu sada biti omogućeno, kaže pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove Grada Nina Jozo Mustać.
Dakle radi se o istim planovima za koje je prva javna rasprava održana prije devet mjeseci, osim što sada vlasnici parcela imaju veće mogućnosti za gradnju. Javni uvid u UPU zona Šepurine i Podvornice završava danas te se još samo u tijeku današnjeg dana mogu podnijeti eventualne primjedbe na njih.