Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kasperovci Toni Petrušić i Marta Antulov prvaci Zadarske županije

23.11.2010. 23:00
Kasperovci Toni Petrušić i Marta Antulov prvaci Zadarske županije


Svakako je najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva broj kadeta koji je nastupio – njih 29 iz četiri kluba (Casper, Zadar, Goran, Sv. Vid)


Kadeti Šahovskog kluba Casper Toni Petrušić i Marta Antulov šahovski su prvaci Zadarske županije u kadetskoj konkurenciji. Petrušić i Antulov postali su prvaci na Prvenstvu Zadarske županije za kadete i kadetkinje koje je održano u ŠK Casper u organizaciji Caspera kao tehničkog organizatora i Šahovskog saveza Zadarske županije.
Petrušić je do prvog mjesta u konkurenciji kadeta došao nakon dodatnog meča protiv Privlačanina Marka Glavana. Njih dvoje su nakon sedam kola osvojili 6,5 bodova, nanizavši šest uvjerljivih pobjeda i samo su međusobno remizirali. Igrom slučaja poklopilo se da su i ostali međusobni kriteriji bili jednaki pa je odluka o pobjedniku donesena u naknadnoj partiji gdje je slavio Petrušić i tako ostavio titulu kadetskog prvaka županije u Casperu.
Marta Antulov je očekivano osvojila prvo mjesto u konkurenciji kadetkinja. Riječ je o odličnoj igračici koja je svoju snagu i kvalitetu već pokazala na ovogodišnjem kadetskom prvenstvu Hrvatske gdje je osvojila drugo mjesto i kartu za Prvenstvo svijeta za kadetkinje. Antulov je u ukupnom redoslijedu bila deseta sa četiri osvojena boda.
Svakako je najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva broj kadeta koji je nastupio, njih 29 iz četiri kluba (Casper, Zadar, Goran, Sv. Vid). Najbrojniji su bili kadeti Zadra njih dvanaest, a najuspješniji kadeti Caspera. Oni su osvojili ukupno 36,5 bodova, tri više od kadeta Zadra.
Redoslijed: Petrušić, Glavan 6,5, Čolak, Paleka 5, Šindija, Žulj, D. Kolanović, Šango 4,5, K. KOlanović, Antulov, Šaravanja, M. kardum, Šagi – Kotlar, Miletić 4, Didulica, L. Kardum 3,5.