Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Najbolje je kad su svi zadovoljni

23.11.2011. 23:00
Najbolje je kad su svi zadovoljni


Pravi dojam nakon utakmice kakva je bila ona protiv Dubrave može biti varljiv jer je riječ o protivniku koji kvalitetom nije na razini Zadra


Ako je trener sastava koji izgubi utakmicu 33 poena razlike zadovoljan nakon utakmice, onda teško da je bilo tko po završetku dvoboja Zadar – Dubrava (102:69) bio – nezadovoljan. Zoran Jokić, trener Zagrepčanki, naglasio je da su u njegovoj ekipi igračice iz klupskog pogona, a 12-godišnju Toniju Uzelac označio je igračicom koja ima reprezentativnog potencijala. Dakle, visok poraz nije obeshrabrio Dubravu koja je i prije Zadra sve utakmice izgubila i to uvjerljivo izgubila. Koliko su ohrabrene bile Zadranke ne znamo, ali spoznaja da su utrpale protivniku troznamenkasti broj poena trebala bi biti dovoljna za zadovoljstvo, unatoč onome da danas svi igraju košarku.
A preksinoć je Zadar igrao solidnu, ali na trenutku i nešto lošiju košarku. Lošiju u trećoj četvrtini u kojoj su Zadranke promašivale sa svih strana, pa su na kraju i izgubile taj period utakmice (15:17). S obzirom na to da je Dubrava vrlo niska ekipa, dominacija u skoku domaćih bila je očekivana. Onaj tko više skače, ima i više prilike za šut. No postotak ubačaja za dva kod obje ekipe bio je gotovo identičan (45%), s time da je Zadru za taj postotak trebalo 20 pokušaja više. Konačno, pravi dojam nakon utakmice kakva je bila ona protiv Dubrave može biti varljiv jer je riječ o protivniku koji kvalitetom nije na razini Zadra. Dubrava kakva je danas podsjeća na ono što su ne tako davno u A-1 ligi bili Novi Zagreb i Trešnjevka koji su sezonu završili, koliko se sjećamo, bez pobjede ili s tek ponekom pobjedom. Dubrava je izabrala svoj put, imaju mladi sastav i sigurno znaju smjer prema kojem žele ići. To im nitko ne osporava, ali kvaliteta koju imaju teško može biti dovoljna za A-1 ligu. Možda za dvije-tri godine…
– Nikad se ne zna hoće li nas netko pojačati. To se može dogoditi svaki dan – naglasio je Jokić.
U svom osvrtu na utakmicu Marija Mazija najviše se dotaknula onoga što je, smatra zadarska trenerica, njenoj ekipi najviše nedostajalo.
– Moramo pokazati puno više čvrstine u igri, a toga nije bilo u prvim utakmicama ove sezone. Neke igračice su u tom dijelu protiv Dubrave dobro reagirale. Međutim, opet smo imali dosta problema u obrani, bilo je i dosta pogrešaka u prijenosu lopte i dodavanjima. Unatoč tome ono na čemu najviše inzistiramo jest agresivnija igra, posebno na domaćem terenu. Neke igračice kao da se još uvijek boje toga. Nadam se da ćemo radom i taj dio u našoj igri dovesti u red – zaključila je Mazija čiju ekipu u sljedećem kolu očekuje gostovanje kod Gospića. Bit će to odrađivanje posla i za Gospić i za Zadar, jer aktualne hrvatske prvakinje trenutačno nitko u ligi ne može ugroziti.


 AGRAM I DALJE BEZ POBJEDE




Ina Marin vratila se u Agram i u 6. kolu u porazu od Croatije (60:86) postigla 14 koševa. Agram je uz Dubravu jedina ekipa koja je i dalje bez pobjede. Od ostalih Zadranki koje igraju izvan matičnog kluba zapažen nastup imala je Ana Vrsaljko (Jolly) koja je protiv Studenac Omiša (94:72) ubacila 18 poena. Novi Zagreb (Ivana Blažević 19, Glorija Sikirić 3) bio je uvjerljiv kod Pletera (102:50). Iva Borović u porazu Medveščaka od Gospića (60:94) ubacila je osam poena, sve iz slobodnih bacanja. Za Gospić Ivana Jurčević postigla je 15, a Marija Vrsaljko 9 poena.