Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Požar pod automobilom benkovačkog ugostitelja podmetnut

23.11.2011. 23:00
Požar pod automobilom benkovačkog ugostitelja podmetnut


Stručnjaci zagrebačkog Centra za krim vještačenja Ivan Vučetić utvrdili su da uzrok požara koji je krenuo s automobila marke “audi A6” u vlasništvu Jakova Ledenka nije mogao biti tehnički kvar, a motivi i okolnosti pod kojima je požar podmetnut utvrdit će se daljnom istragom


Požar u kojemu je u utorak nešto prije tri sata na parkiralištu Trga hrvatske mladeži izgorjelo sedam automobila mahom poznatih Benkovčana podmetnut je. Pokazali su to prvi rezultati očevida na “audiju A6” u vlasništvu benkovačkog ugostitelja Jakova Ledenka odakle je vatra krenula, a obavili su ga
stručnjaci zagrebačkog Centra za krim vještačenja Ivan Vučetić. Oni su naime u Benkovac stigli još u srijedu ujutro gdje su najprije pretražili mjesto događaja, a potom su nastavili s detaljnim pregledom vozila u garaži Policijske postaje Benkovac. Vrlo brzo došli su do prvih tragova koji su definitivno isključivali mogućnost da je požar koji je buknuo u prednjem dijelu vozila izazvo tehnički kvar na motoru, no ipak, još je uvijek prerano za zaključivanje o načinu na koji je vozilo zapaljeno jer predstoji detaljna analiza u laboratoriju centra koja bi mogla potrajati i do 15 dana. U međuvremenu, benkovačka policija već je poduzela sve radnje kako bi se pronašao krivac za požar i otkrili njegovi motivi.
Jakov Jale Ledenko u utorak je decidirano tvrdio kako ne vjeruje da je požar podmetnut naglasivši kako mu nitko nije prijetio niti se kome zamjerio na način da bi dao povod za takvo što. Kazao je i kako mu je vozilo staro deset godina, no da nije imao problema s kvarovima u godinu i pol dana otkako ga je za sedam tisuća eura kupio. Kako je do njegova automobila bio parkiran i gotovo identičan “audi A6” benkovačkog vatrogasnog zapovjednika Ante Buljata pojavile su se špekulacije o “krivom audiju” no to je odmah demantirao sam Buljat izjavivši da se njegov limeni ljubimac samo slučajno našao tu na parkingu.
Požar u kojemu su je u potpunosti izgorjelo pet vozila, a dva nagorjela, buknuo je, podsjetimo, oko 2.50 sati na prednjem dijelu “audija A6” vlasnika benkovačkog kafića “Oskar”, nakon čega se proširio na vozilo iste marke zapovjednika benkovačkih vatrogasaca. Vatreni jezičci ubrzo su zahvatili i “nissan note” zagrebačkih tablica u vlasništvu Ministarstva poljoprivrede, kojim se koristio poljoprivredni inspektor Stanko Klarica, a otuda redom na “peugeot partner” Emila Ivandića, vlasnika benkovačke trgovine “Sve po 12 kuna”, “renault megane” Ivice Žilića, mesara iz Lišana te “fiat punto” i “fiat brava” dviju stanarki iz obližnje zgrade. Šteta nastala na vozilima broji se u desecima tisuća eura, a teret otkrivanja krivca pao je na pleća benkovačkih policajaca.