Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Croma izabrala menadžere godine, nema Hane Medin

Autor: Hina (H)

23.11.2012. 23:00
Croma izabrala menadžere godine, nema Hane Medin

Foto: Vedran SITNICA



Hrvatsko udruženje menadžera HUM-CROMA za dobitnike nagrade za životno djelo izabrala je Stjepana Hrešća, vlasnika Holding grupe Hrešć iz Preloga, i Šimu Vidulina, potpredsjednika HGK za regionalni razvoj, a za menadžera godine u kategoriji velikih poduzeća člana Uprave Belupa Stanislava Biondića.
Nagrade za životno djelo te nagrade “Menadžer godine”, najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima u kategorijama velika, srednja i mala poduzeća, javna poduzeća, inozemna poduzeća, projekt menadžer, mladi menadžer i poduzetnik godine, kao i nagrade i priznanja udruženja, dodijeljene su sinoć na prigodnoj svečanosti održanoj u sklopu tradicionalnog, 22. susreta “CROMA 2012”, a nagrađeni su predstavljeni i u posebnoj CROMA-noj publikaciji.
U kategoriji srednjih trgovačkih društava za menadžera godine izabrani su Martin Halausek, direktor i predsjednik Uprave tvrtke Kvasac, i Antun Presečki, vlasnik i član Uprave Presečki Grupe, a u kategoriji malih poduzeća Ivan Matejašić, suvlasnik i direktor tvrtke SPIN Informatički inženjering iz Osijeka, te Zdravko Runtas, direktor tvrtke IGO-MAT iz Bregane.
Direktorica Turističe zajednice grada Rovinja Odeta Sapač i predsjednik Uprave Vodovod-Osijek Ljubomir Novoselić su menadžeri godine u kategoriji javnih poduzeća, a menadžer godine u inozemnim poduzećima je Zoran Uranjek, član Uprave Harburg-Freudenberger Belišće.
Za mladog menadžere izabran je osnivač, vlasnik i direktor tvrtke Modo interijer studio iz Darde, Miroslav Mršo.
Poduzetnici godine u izboru CROMA-e su vlasnik i direktor tvrtke IN2 Ante Mandić i suosnivač i suvlasnik tvrtke Lider Press Miodrag Šajatović, dok su za projekt menadžere godine izabrani direktor putničke agencije Uniline Boris Žgomba i predsjednik Uprave Pevec maloprodaje neprehrambene robe iz Bjelovara Darko Šket.
Među dobitnicima nema zadarske poduzetnice Hane Medin, koja je javnost izvijestila kako su od nje za primanje ove nagrade tražili 30.000 kuna. Organizator je to demantirao, rekavši da se nagrada ne plaća, nego snimanje promidžbenih materijala, no očito nije tako.