Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dan grada Zadra – dodjela nagrada uz transparent SDP-a

23.11.2013. 23:00
Dan grada Zadra – dodjela nagrada uz transparent SDP-a


U povodu Dana grada Zadra i blagdana svetoga Krševana, koji se obilježavaju od jutra nizom događanja, u zadarskom Hrvatskom narodnom kazalištu održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća.
Na svečanoj sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra zaslužnim pojedincima uručene su nagrade grada. Nagrada za životno djelo ove godine uručena je dvojci zaslužnih Zadrana, prof. dr. Josipu Kolanoviću i Romanu Segariću.
Nazočnima se obratio gradonačelnik Božidar Kalmeta koji je istaknuo kako se ove godine obilježava 20 godina zadarske Gradske uprave uspostavljene 1993. godine za vrijeme teških ratnih razaranja koja su pogodila Zadar i Hrvatsku. “Hvala svim braniteljima koji su nam dali slobodu, a posebno zahvaljujem našem počasnom građaninu generalu Anti Gotovini na kojega je Zadar posebno ponosan”, rekao je Kalmeta.
“Zadar je razvijen i jak onoliko koliko je razvijena njegova okolica. Prioriteti ove Gradske uprave su gospodarski rast i nova radna mjesta. Problema imamo, ali ćemo ih riješiti, no zato je važno naše zajedništvo”, rekao je Kalmeta dodavši da se Grad trenutačno bori da zadrži status središta jedne od regija u prijelogu Zakona o regionalnom razvoju.
“S ponosom ističem naše Zadarsko zajedništvo u svim važnim projektima u zadnjih 20 godina i zato zahvaljujem oporbi koja je, bez obzira na stranačke nesuglasice, pokazala da im je Zadar iznad svega,” poručio je Kalmeta.
Poseban performans izveli su vijećnici SDP-a, koji su nakon protivljenja nagradi Narodnom muzeju Zadar, čija je ravnateljica Renata Peroš, svojevremeno politički prebjeg Kalmeti s liste Stanislava Antića, danas došli s transparentom “Peroš + Kalmeta = simbol političke korupcije! Protiv!”.
Obilježavanje je počelo jutros u devet na ulicama i trgovima Zadra budnicom Gradske glazbe, a nastavljeno je veslačkim natjecanjem u organizaciji VK “Jadran”, eko akcijom čišćenja podmorja gradskih uvala Dražanica i Maestral, te izložbom Udruge golubara „Zadarski prevrtač” na Poljani pape Ivana Pavla II.
Obilježavanje se nastavilo na Kalelargi „Zadarskim pijatom”, zadnjih godina građanima najomiljenijim dijelom obilježavanja Dana grada, u sklopu kojeg ugostitelji besplatno dijele pripremljene delicije.