Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Vilenjaci pripremili blagdanski program

Autor: Anamaria Perović

23.12.2009. 23:00
Vilenjaci pripremili blagdanski program

Foto: Vedran SITNICA



Veseli zvuci pjesama, ples i raznovrsne akrobacije privukli su tijekom jučerašnjeg jutra mnoštvo mališana na Narodni trg.
Mali vilenjaci – učenici drugih razreda osnovne škole Bartula Kašića zajedno sa svojim voditeljicama došli su do Branimirove obale, gdje ih je dočekala kočija predvođena Djedom Božićnjakom. Vilenjačka povorka uputila se zajednički do trga gdje su potom izveli pripremljeni blagdanski program u kojem su se ispreplitali recitali,  dramsko-plesne, ali i prigodne glazbene izvedbe.
Odjeveni u crvene oprave s crvenim kapicama na glavi najprije su izveli vilenjački igrokaz. Uslijedila je potom pjesma zbora, vilenjački ples, a zatim i “vilenjački skokovi” gimnastičkog kluba Salto. Uvježbane akrobacije pokazali su maleni sportaši, od hodanja na rukama, skakanja kroz obruče, pa do zajedničkih skokova.
Iznenađenje za kraj bili su odabrani trikovi mađioničara Rica.
– U manifestaciju na odabranu temu djeca su se uključila i ove godine. Uz pripremu kostima, uvježbavanje sadržaja i zajedničku igru, svi su se s veseljem odazvali, istaknula je jedna od voditeljica programa Elza Nadarević Baričić. U pripremanju djece uz nju su još sudjelovale i Ljilja Miletić, Zvjezdana Bačoka, Ivana Kesić i Slađana Buić, a cijeli program odvijao se u sklopu manifestacije “Advent na Poluotoku”.