Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Boja Pavlović: Ne bojim se prijave, govorim istinu

23.12.2010. 23:00
Boja Pavlović: Ne bojim  se prijave, govorim istinu


– Ja nemam ništa protiv Zlatka Lisice niti ga krivim. Sud je od nas napravio budale i ponizio nas. Tužiteljica koja nas je trebala zastupati tijekom cijelog postupka kao da je spavala – ogorčena je Boja Pavlović


Nakon što je jučer Boja Pavlović, svjedokinja u slučaju iznude njezina 25-godišnjeg sina u javnost iznijela svoju stranu priče optuživši dvojicu sudaca i tužiteljicu za neprofesionalnost čime su njezinu obitelj doveli u još nepovoljniji položaj, braniteljica tuženog i nepravomoćnom presudom oslobođenog Zlatka Lisice, Tanja Budimir osudila je njezin javni istup.
– S obzirom na to da je Boja Pavlović bila propisno upozorena da kao svjedokinja u postupku koji je zatvoren za javnost ne smije iznositi ništa od onoga što čuje u sudnici pod prijetnjom kaznenog progona po službenoj dužnosti, mišljenja sam kako njezin istup u medijima ima elemente kaznenog djela. Držim da je takav javni istup svojevrsni pritisak na rad suda – zaključila je Budimir ostavivši otvorenu mogućnost podizanja kaznene prijave protiv Pavlovićeve ukoliko to ne učini Državno odvjetništvo po službenoj dužnosti.
Boja Pavlović, međutim, kaže kako se prijave ne boji te ističe da ostaje pri svakoj svojoj riječi.
– Ja nemam ništa protiv Zlatka Lisice niti ga krivim. Sud je od nas napravio budale i ponizio nas. Tužiteljica koja nas je trebala zastupati tijekom cijelog postupka kao da je spavala. Nije imala što za reći, nije me zaštitila kad su se na mene, dok sam svjedočila, okomili odvjetnici, a niti kad sam se sučeljavala sa sucem Babićem – ogorčeno ističe Boja napominjući kako ne bježi od istine da je njezin mlađi sin napravio pogrešku kojom je cijelu obitelj uvukao u problem, a ponajviše godinu dana starijeg brata.
– Najviše mi je žao mog starijeg sina kojeg puna tri mjeseca nisam vidjela, niti znam gdje je. Dolaze blagdani, druge obitelji se za Božić okupljaju, a moja se rasula. Naš život je posljednja tri mjeseca pakao koji ne bi poželjela nikome – ogorčeno i kroz suze govori Boja Pavlović ističući još jednom kako ona više nema što izgubiti.
A na nepravomoćnu presudu Državno odvjetništvo najavilo je žalbu, doznajemo od Ivana Galovića, Županijskog državnog odvjetnika, koji međutim nije želio komentirati rad tužiteljice, a niti činjenicu da uredujući sudac Ivica Marinović pri izricanju presude nije imao dokaze koji bi opravdali činjenični opis optužnog akta. Štoviše, još jednom je zaboravio na pristojne manire i poklopio telefonsku slušalicu.