Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

I publika se pridružila neobičnoj kombinaciji

23.12.2010. 23:00
I publika se pridružila neobičnoj kombinaciji


Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu  Zadar održan jedan zanimljiv i neobičan koncert. Naime  radi se o zajedničkom  božićnom koncertu Gradske  glazbe i klape Niko.
– Ideja je nastala zahvaljujući Tomislavu Košti koji vodi Gradsku glazbu i našu  klapu, otkrio je Erik Pavin iz  klape Niko pred koncert. Isprva skeptični svi su se  oduševili nakon što su čuli  ovu neobičnu, ali uspješnu  simbiozu snažnih instrumenata i snažnih glasova.
Repertoar je bio širok i  šarolik. Koncert je započeo s  Gradskom glazbom koja je  odsvirala nekoliko skladbi, a  zatim se publici prvi puta  javno predstavila klapa Niko. Kao solisti nastupili su  Nela šarić, Duje Stanišić i  Tomislav Pekota, no najači  glas bio je – onaj zajednički,  klapski. Izvodile su se dalmatinske pjesme, zabavne,  jedna engleska, “Nobody  knows” i vesele božićne melodije.
Publika je uz Gradsku  glazbu i klapu Niko brzo utonula u veselo božićno raspoloženje. Pjesme, koje su  znali, nisu se sramili i zapjevati uz svesrdno poticanje  izvođača na pozornici.
– Očekujemo da publika  prihvati ovu našu kombinaciju i da zapjeva skupa s  nama. Ona je naš šesti igrač  jer ako oni ne prihvate mi  nismo uspjeli, mi ovisimo o  njima, rekao je Pavin pred  sam koncert, a čini se da je  publika itekako prihvatila  ovu kombinaciju.
Cijena ulaznice naplaćivala se simboličnih dvadeset  kuna a novac od ulaznica ići  će u humanitarne svrhe.
Ako ste propustili sinoćnju  fenomnalnu izvedbu još nije  kasno. Danas će se na Narodnom trgu između 11 i 14  sati uz klapu Niko okupiti i  brojne druge klape te će zapjevati zajedno sa svima tko u  sebi osjeća blagdanski duh i  raspoloženje. Naravno, neće  izostati ni dobro vino i bakalar jer ipak je Badnjak i  tradicija se mora poštovati.