Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Razbojnik kroz prozor automobila ubo djevojku u rame i oteo joj torbicu

23.12.2011. 23:00
Razbojnik kroz prozor automobila ubo djevojku u rame i oteo joj torbicu


Djevojka se nalazila u svom BMW-u kada joj je prišao nepoznati muškarac, pokucao na staklo, a potom iznenada izvukao oštri predmet i prijeteći joj njime, zatražio da mu da torbicu. Kada je ona to odbila, ubo ju je u rame, istrgnuo torbu i pobjegao


Mlada Zadranka (21) ubodena je u petak, pola sata iza ponoći, još uvijek nepoznatim oštrim predmetom, nakon što je nepoznatom muškarcu koji ju je u Medulićevoj ulici “zaskočio” odbila dati svoju torbicu. Djevojka se nalazila u svom automobilu marke BMW zadarskih registracija kada joj je prišao nepoznati muškarac, pokucao joj na prozorsko staklo, a potom iznenada izvukao oštri predmet i prijeteći joj njim, zatražio da mu da ručnu torbicu.
Kada je ona to odbila, zadao joj je jedan ubod u rame, istrgnuo joj torbu s dokumentima i novcem te pobjegao u nepoznatom pravcu.
Djevojka je srećom zadobila lakšu ozljedu, a šteta koju joj je pričinio razbojnik, procijenjena je oko 200 kuna. Policija intenzivno traga za drskim razbojnikom protiv kojega je ujedno i podnesena kaznena prijava.
Od početka ove godine ovo je 49. razbojstvo koje se dogodilo na području nadležnosti PU zadarske, ali prvo u kojem je žrtva napadnuta u automobilu i ozlijeđena oštrim predmetom. Najviše je razbojstava počinjeno vatrenim oružjem, a žrtve napadača mahom su bili zaposlenici u trgovinama, benzinskim crpkama, kladionicama, mjenjačnicama, poštama, zlatarnicama i sličnim poduzećima koje posluju s novcem. Osim vatrenog oružja, razbojnici često koriste i noževe raznih veličina, zatim drvene i metalne palice, ali i fizičku snagu.
Prema policijskim statistikama broj razbojstava ove je godine gotovo dvostruko veći nego lani kada je tijekom cijele godine evidentirano 29 razbojstava. Od tog ukupnog broja lani ih je razriješeno 12, a ove godine 22, od čega su tri počinjena ranijih godina. Čak devet oružanih razbojstava ove godine pripisano je 26-godišnjem Zadraninu koji je u pet slučajeva imao i tri pomagača.