Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

General Gotovina posjetio Božićni sajam u Biogradu

Autor: Velimir Brkić

23.12.2012. 23:00
General Gotovina posjetio Božićni sajam u Biogradu


General Ante Gotovina uživao je u degustacijama domaćih proizvoda


Velikim koncertom grupe Kuzma i Shaka Zulu u subotu je završio tradicionalni Božićni sajam Grada koji se ove godine održavao u prostoru Bure Centra. Organizatori su obavili dobar posao ove godine pa je za svakoga bilo ponešto, za djecu i njihove roditelje, za mladež i ljude u godinama.
Božićni sajam koji već treću godinu zaredom organizira Grad Biograd na Moru posjetio je i general Ante Gotovina koji je uživao u degustacijama domaćih proizvoda. Brojni Biograđani i njihovi gosti iskoristili su ovu jedinstvenu priliku kako bi pozdravili generala i iz malo sreće fotografirali se s njim.
Kroz tri subote, koliko je sajam trajao, u Bure Centru nastupila su brojna umjetnička društva, udruge, škole i vrtići s područja Biograda i iz šire okolice. Ugođaju sajma doprinijeli su i brojni izlagači, njih više od 30, koji su prodavali domaće proizvode. Posjetitelji su tako mogli probati i kupiti od domaćega vina, rakije, kolača pa do nakita, slika, slikovnica.
Kao i svake godine cilj sajma je predstaviti domaće proizvođače, pružiti im priliku za prezentaciju njihovih radinosti, probuditi duh Božića te posjetiteljima omogućiti dobru zabavu. Sajam ima i humanitarni karakter. Najveću humanitarnu prodaju organizirao je Centar za rehabilitaciju iz Sv. Filipa i Jakova koji je prikupljao novac za svoje štićenike.
Subotnji koncert grupe Kuzma i Shaka Zulu za kraj sajma održan je na otvorenom. Unatoč niskoj temperaturi u dobroj atmosferi uživali su brojni okupljeni obožavatelji.