Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Protiv najboljih ne ide bez najboljih

Autor: Šime Ćurko

23.12.2012. 23:00
Protiv najboljih ne ide bez najboljih

Foto: Vedran SITNICA



Bez četvorice igrača prve postave (Belić, Škara, Grubišić, Viduka) Zadar je u Daruvaru doživio treći poraz ove sezone, nakon Zagreba drugi uzastopni od konkurenata u borbi za plasman u Skupinu I.
– Nije ugodno izgubiti dvije utakmice u razmaku od 48 sati, ali s obzirom na sve okolnosti nismo nezadovoljni. Protiv Zagreba smo osvojili bod, a u Daruvaru smo s mladim sastavom, koji u ovoj postavi nikada nije ni trenirao zajedno, a da ne govorim o igranju utakmica, odigrali solidnu utakmicu – rezimirao je Marin Masnić, trener Zadra.
U prvom setu dvoboja s Daruvarčanima Zadar je najveću prednost imao kod 17:15, ali su domaćini bolje odigrali završnicu. U drugom setu nije bilo prave prilike za goste koji su stalno zaostajali za nekoliko poena. Treći set donio je i najbolju igru Zadrana koji su poveli 7:1 i činilo se da bi se mogli vratiti u utakmicu. No, to se nije dogodilo i Daruvar je drugi put ove sezone pobijedio Zadar.
– Da je s druge strane terena bio slabiji protivnik, s igrom koju smo pokazali mogli bismo se nadati i pobjedi. Ovako, Daruvar je bio kvalitetniji i teško smo mu se mogli suprotstaviti bez četvorice važnih igrača – zaključio je Masnić.
 U Prvoj A ligi slijedi stanka do prvog vikenda u veljači sljedeće godine kada je Zadar domaćin Karlovcu. Potom slijedi gostovanje u Opatiji s kojim će i završiti prvi dio natjecanja u Skupini II.


DARUVAR – ZADAR 3:0


(25:21, 25:19, 25:22)
DARUVAR – Gradska dvorana. Gledatelja: 200. Suci: Rakin i Radanović (Osijek).
DARUVAR: Tepčija, Meringer, Božić, Bartoš, Kolar, M. Rendić, Petrović, Tanković, Nagy, F. Rendić, Đurović. Trener: Davor Meringer.
ZADAR: Burčul, Frleta, Surać, Kvartuč, Fuzul, Šestan, Buterin, Žorić. Trener: Marin Masnić.