Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Najbolji zadarski sportaši “zaigrali” za socijalnu samoposlugu

23.12.2016. 23:00
Najbolji zadarski sportaši “zaigrali” za socijalnu samoposlugu


U četvrtak su u socijalnu samoposlugu u Zadru po namirnice i druge potrepštine došle čak 192 obitelji, koje će na ovaj način osigurati barem kakav-takav blagdanski stol. No, ispražnjene police nisu dugo tako ostale, jer već jučer popunili su ih zadarski sportaši i sportski novinari. U okviru druge humanitarne akcije Hrvatskog zbora sportskih novinara, sekcija Zadar, za socijalnu samoposlugu uključili su se brojni zadarski sportaši i sportski kolektivi, a ono što su donijeli bilo je i više nego što police mogu podnijeti.
– Oduševljen sam odazivom, mada nisam ni sumnjao da će biti ovako. Drugu godinu za redom nastojimo barem malo pomoći onima kojima je potrebno. Evo, odazvali su se svi koje smo zvali, svi zadarski sportaši koji igraju vani, a ovih su dana tu došli i danas su ovdje, dok su oni koji nisu u Zadru poslali donaciju preko svojih obitelji i još jednom pokazali veliko srce, rekao je Željko Kapelari, predsjednik HZSN, sekcije Zadar. A među onima koji su se rado odazvali bio je ove godine prvi put u okviru ove akcije i zlatni zadarski olimpijac Šime Fantela. Lani su on i Igor Marenić u to vrijeme bili u Riju, ali ove godine Šime nije želio propustiti priliku da dođe.
– Ponosan sam i privilegiran što sam u ovom društvu i dio ove hvalevrijedne akcije. Nije dovoljno sjetiti se onih kojima je pomoć potrebna samo jednom godišnje, ali pokazuje lijep duh nas sportaša i želju da pomognemo drugima, svatko koliko može, kaže Šime koji se svoje izjave drži pa je on tako jedan od onih koji socijalnoj samoposluzi pomogne u više navrata godišnje. Jučer je pozvao i svoje sugrađane da kod kupovine spize, barem malo odvoje za one koji nemaju jer nekima je i malo itekako puno.
Stigli su gotovo svi koji su mogli, a koji nisu poslali su donaciju: Šime Fantela i Igor Marenić – Jedriličarski klub Sveti Krševan, Pavle Kostov i Petar Cupać – JK Uskok, Nogometni klub Zadar, Danijel Subašić, Jerko Mikulić, Šime Vrsaljko, Ivan i Krševan Santini, Marin Tomasov, Saša Bjelanović, Stipe Perica, Lovre Čirjak, Jure Jerbić, Igor Banović, Tomislav Rogić, Ferdo Milin, Božidar Miletić, Marko Šimurina – Futsal Zadar, Marin i Danijel Mikulić, Ante Skroče, Ženski nogometni klub Donat, Super Chicks, Košarkaški klub Zadar, KK Zara, KK Jazine, Škola košarke Zadar, Marijan Čakarun, S Event, Ženski i muški odbojkaški klub Zadar, Ženski rukometni klub Zadar, Vaterpolo klub Zadar, Ju Jitsu klub Zadar, Judo klub Zadar, Metalobrada, Toni i Bepo Filipi, Boksački klub Diabolik, BK Bandits, BK Zlatna Rukavica, Petar Knežević – Boksački savez Zadarske županije, NK Sveti Mihovil, Neron Goleš, Ante Verunica, Plivački klub Jadera, PK Zadar, Veslački klub Jadran, Streličarski klub Zadar, Privatna OŠ Nova, Abeceda sporta ABC Murvica.