Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

CNN snima emisiju o otočiću Galešnjak

Autor: Krešimir Bukvić

24.01.2009. 23:00
CNN snima emisiju o otočiću Galešnjak


Tog dana će se na malom otoku pokraj Turnja organizirati i Mini škraping dugačak svega kilometar i pol


Članovi pašmansko-ugljanske udruge “TRS”, javnosti najpoznatije po organiziranju “škrapinga”- otočne verzije trekkinga, pustolovne utrke po prirodi, ovih su se dana uključili u organizaciju dva zanimljiva događanja. Prvi projekt je organizacija snimanja otočića Galešnjak za svjetski poznatu TV postaju CNN, a drugi Mini škraping.
Otočić Galešnjak u pašmanskom kanalu široj je javnosti postao poznat kada je otkriveno da ima oblik srca. Od davnine korišten najčešće od težaka i ribara iz obližnjih mjesta kao sklonište od nevremena, Galešnjak preko noći postaje zanimljiv medijima. Prvu je reportažu snimila HTV, a slijedila ih je i popularna američka TV postaja ABC, koji samo u SAD-u prate deseci milijuna gledatelja. No to nije ništa u usporedbi s gledateljstvom globalno najpoznatije TV postaje, američkog CNN-a, za čiji će World Report novinarka Ivana Dragičević Veličković ovaj četvrtak i petak raditi novu reportažu o Galešnjaku.
Otočić, kojeg već zovu otočićem ljubavi, snimat će se iz kopna, mora i zraka, a reportaža će biti emitirana prigodno na Dan zaljubljenih, 14. veljače. Tog će dana ljubitelji otočnih ljepota, osim uživanja u ovoj reportaži, što će biti veliki doprinos otočnom turizmu, imati prilike i osobno biti na Galešnjaku. Članovi udruge taj dan organiziraju Mini škraping, kraću verziju popularne otočne trekking utrke. Staza će biti duga svega kilometar i pol, no sudeći po značaju standardnog škraping natjecanja, kombinacije penjanja, skakanja, hodanja i snalaženja u prirodi s ciljem podizanja motivacije lokalnog stanovništva i uključivanja turističkih kapaciteta u drugačije oblike turizma, s naglaskom na pustolovni turizam, adrenalina ni ovaj put ne bi trebalo nedostajati. Škraping se u svega nekoliko godina uspio prometnuti u najznačajnije zimsko otočno događanje, postati dio hrvatske treking lige (Pašman, Mosor, Risnjak, Velebit, Učka i Rab) te osvojiti 1. nagradu za najbolju pustolovnu utrku 2006. godine u izboru Adventure-Sport.net portala i Treking lige. Stoga nas bez sumnje očekuje još jedno sportsko zabavno druženje, dostojno sve tri do sada organizirane utrke.
Svi oni u kojima tinja još uvijek iskra romantike i koji su zaljubljeni mogu na otočiću ljubavi provesti nezaboravan dan. Program počinje u Turnju odakle će isploviti brod u pravcu Galešnjaka. Na otočiću će biti upriličen Mini škraping od oko 1.5 km. Prije, za vrijeme i nakon Mini škrapinga na brodu će DJ Danilla Fox podržavati atmosferu ugodnom glazbom. Organiziran je piknik u prirodi, a after party je u Biogradu u Grand buffetu Belveder, poznatom po svojoj posebnoj atmosferi. Zainteresirani svoje mjesto na brodu mogu rezervirati na email [email protected] ili na sluzbenim stranicama www.skraping.com, ističu u udruzi.


 PROGRAM DOGAĐANJA




* Ukrcaj natjecatelja na brod u 12.00 sati ispred otočića na kopnu (kod groblja Turanj)
* Welcome drink na brodu
* Pristajanje na “otok ljubavi” u 12.45
* Okupljanje na startu i podjela uputa i startnih brojeva
* Start u 14.00h
* Zakuska na brodu u 17.00h
* Dodjela nagrada i poklona u 18.00h
* Večera i party uz DJ Danilla Fox od 19.00h pa dalje
* Cijena: 100 kn po osobi
* Cijena uključuje hranu i piće, nagrade i zabavni program


 TRAŽE SE STATISTI


Udruga “TRS”, organizator snimanja emisije o otočiću Galešnjaku za CNN, poziva sve koji žele sudjelovati u prilogu i dobrovoljno statirati da se jave na email [email protected]. Jedini uvjet je napunjenih 16 godina. Organizator osigurava prijevoz do otočića, zakusku i majicu.