Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dubrava nije Cedevita

Autor:

24.01.2009. 23:00
Dubrava nije Cedevita

Foto: Filip BRALA



Dubravin skor u gostima još je uvijek na nuli, ali odmah se prisjetim prošle sezone kad su bili skoro u identičnoj situaciji i s pobjedom u Jazinama, njihovom jedinom u gostima te sezone, ušli su u Ligu za prvaka – kazao je Bujan


Pred košarkašima Borik-Puntamike u nedjelju je važan susret protiv Dubrave u kojemu moraju tražiti pobjedu kako bi se ponovno vratili na pobjedničke staze koje vode prema Ligi za prvaka. Težak zadatak je pred Puntamičanima, jer dva poraza zaredom poljuljala su samopuzdanje, a Dubrava dolazi u Jazine osokoljena dvjema pobjedama i nakon lošeg otvaranja sezone u velikom su naletu k vrhu ljestvice. Pogotovo uoči upada visoka pobjeda u prošlom kolu kad su Trogirane zaledili na -36 koševa. Sličan rezultat su ostvarili i u 3. kolu kad su Puntamičani doživjeli najteži poraz sezone (63:90). Trener Borik-Puntamike Tihomir Bujan smatra da je ključ pobjede u obrani koja mora biti na visokoj razini kako bi se spriječili njihovi vrhunski šuteri koji, kad imaju svoju večer, znaju biti itekako nemilosrdni.
– Dubrava nam dolazi na krilima dvije pobjede na domaćem terenu i nakon slabijeg ulaza u sezonu podigli su formu i njihov uzlet na ljestvici je sve primjetniji. Mi smo s druge strane u seriji od dva poraza i imperativ pobjede nam visi nad glavom. U startu, to je vjetar u leđa gostima koji su po tom pitanju mnogo rasterećeniji, a shodno tome i mnogo opasniji. Doduše, njihov skor u gostima još je uvijek na nuli, ali odmah se prisjetim prošle sezone kad su bili skoro u indentičnoj situaciji i s pobjedom u Jazinama, njihovom jedinom u gostima te sezone, ušli su u Ligu za prvaka. Nadam se da se povijest neće ponoviti – započeo je Bujan.
Dubrava je momčad koja nema milosti ako joj se dopusti da se razigra. Pogotovo velika opasnost dolazi s vanjskih pozicija gdje se nalaze sve rasni šuteri.
– Radi se o momčadi koja kad ima šutersku večer doslovno melje svog protivnika. To smo mi iskusili u 3. kolu kad su nas od početka do kraja utakmice uništavali. Posebno je opasna njihova vanjska linija koja na čelu sa Šakićem, Ćosićem, Vidačkom zna biti vrlo neugodna. Međutim, mi igramo u Jazinama i moramo se postaviti kao ti koji žele više pobjedu od njih. Mi jednostavno moramo pobijediti kako bismo uz domaću pobjedu nad Trogirom sljedeće kolo ponovno izvjesili kandidaturu za pozicije koje vode u toliko željenu Ligu za prvaka. Ako ćemo tražiti motivaciju, onda ovaj bolan poraz od 27 razlike na njihovu terenu za moje je igrače dovoljno da u utakmicu uđu maksimalno napaljeni.
U kakvom raspoloženju igrači dočekuju nedjeljnu utakmicu?
– Na igračima se osjeća da žele ispraviti sve propušteno u posljednja dva poraza, jer su odigrali veći dio tih utakmica odlično. Želja i motivacija nikad nije bila upitna i jedva čekaju početak utakmice.
U 12. kolu igraju: Borik-Puntamika – Dubrava (nedjelja, 20), Trogir – Šibenik, Zabok – Alkar, Svjetlost – Cedevita, Kvarner – Dubrovnik.


 BEZ ĐUGUMA




– I ovaj put bit ćemo hendikepirani. Taman kad je odigrao najbolju utakmicu sezone, Antu Đuguma je pokosila gripa tako da ćemo morati bez njega. On bi nam protiv Dubrave itekako dobro došao, jer upravo je njihova centarska linija vrlo potentna i sposobna napraviti razliku pa će Mrva, Šarlija i rekonvalescent Grgurović morati nadoknaditi Đugumov izostanak – kaže Bujan.