Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Grad neće isplatiti honorar pobjednicima na natječaju

Autor: Siniša Klarica

24.01.2010. 23:00
Grad neće isplatiti honorar pobjednicima na natječaju

Foto: Zvonko KUCELIN



Autor Branko Silađin već je najavio da će tražiti isplatu svojih 30.000 kuna, ali i to da se više nikada neće prijavljivati za natječaje u Zadru
Zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić izjavio je da Grad Zadar neće isplatiti honorar pobjednicima na natječaju za spomenik Domovinskoj pobjedi.
Budući da je natječaj poništen, nagrade neće biti isplaćene. Odluka Državne komisije za kontrolu javnih nabavki, kojom je poništen natječaj zbog proceduralnih razloga, je jasna i protiv nje nema žalbe. Naime, komisija je zamjerila što nisu bili jasni kriteriji odabira radova, pa je za nas cijela priča gotova, rekao je neposredno pred polaganje vijenaca u Islamu Latinskom gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić.
Državna komisija za kontrolu javne nabave poništila je zahtjev kipara Ratko Petrić i arhitekta Željka Kovačića koji su tražili naknadu troškova, međutim, Vrančića je, kako kaže, zateklo pitanje hoće li isplatiti 7.000 kn naknade i članovima komisije koji su po „nejasnim” kriterijima odabrali prvonagrađeni rad arhitekta Branka Silađina.
– Nisam siguran, ali mislim da ti novci ne bi trebali biti isplaćeni ili ako su isplaćeni, članovi komisije bi ih trebali vratiti, rekao je zadarski gradonačelnik.
Vrančić je, međutim, siguran da od spomenika i novog natječaja ove godine neće biti ništa, napose zbog financijske situacije u Gradu Zadru, pa je sve ostavljeno za neki novi natječaj u nekim boljim vremenima.
Autor Branko Silađin već je najavio da će tražiti isplatu svojih 30.000 kuna, ali i to da se više nikada neće prijavljivati za natječaje u Zadru.