Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Trkom do optimalne forme

24.01.2011. 23:00
Trkom do  optimalne forme


Posljednja dva tjedna uglavnom se baziramo na trčanje po parku i na ŠRC Višnjiku – kaže Ćurjurić


U protekla dva tjedna koliko je prošlo od prozivke na Stanovima nogometašima Zadra je iznimno radna atmosfera na treninzima. Cilj je što bolja priprema za predstojeći proljetni dio prvenstva u kojem ih očekuje 12 sudbonosnih utakmica. Sastav u odnosu na jesen nije pretrpio neke revolucionarne promjene. U kadru Dalibora Zebića nalaze se uglavnom ista lica. Kako teče dosadašnji dio pripremnog razdoblja dobili smo izvještaj od Ivana Ćurjurića koji prepun motiva očekuje nastavak prvenstva.
– Posljednja dva tjedna uglavnom se baziramo na trčanje po parku i na ŠRC Višnjiku. Popodnevne treninge odrađujemo s loptom te se sve više približavamo onom dijelu gdje je mnogo ugodnije živjeti, a ubrzo će doći i onaj dio kad nas očekuje razne pripremne utakmice. Taj dio ćemo odraditi u Rovinju gdje imamo u planu svaki drugi dan odigrati prijateljske utakmice s jakim suparnicima.
Nastavak prvenstva dolazi već za mjesec dana. Krajem veljače počinje završni dio u kojem će te tražiti prvoligaški ostanak.
– Jesenski dio je bio zadovoljavajući, iako se ne možemo oteti dojmu da smo mogli biti i bolje plasirani. To se najviše odnosi na neke domaće kikseve, kao protiv Šibenika i Slaven Belupo. Tu smo trebali uzeti koji bod više i imali bi možda mirniji san pred nastavak. No i ovako možemo biti zadovoljni. Malo je kola do kraja. Jako je zgusnut raspored i upravo će nam fizička sprema na kojoj inzistira trener u ovom dijelu priprema biti od velike važnosti. Treba odoljeti svim zahtjevima koji nas očekuju u nastavku.
Otvarate u Vinkovcima, pa dolazi Hajduk. Uglavnom težak raspored za otvaranje.
– Imamo teške izazove na otvaranju. Dva gostovanja i Hajduka na Stanovima što nas može dovesti u probleme ako ne uzmemo neke bodove. Svjesni smo da sa nekoliko pozitivnih rezultata možemo doseći čak Europu, a s nekoliko negativnih bi nam došao opstanak u pitanje. Mislim da će ključ biti u našim domaćim utakmicama u kojima dočekujemo sve izravne konkurente poput Lokomotive, Hrvatskog dragovoljca, Intera i Osijeka. Uz to nam na Stanove stižu Dinamo i Hajduk tako da ćemo imati pregršt bodova koje možemo uzeti na svojim Stanovima.
Hoće li na proljeće biti više minuta i za vas?
– Nadam se. Nije mi bilo lako u ovom jesenskom dijelu. Dva i pol mjeseca sam izbivao zbog ozljede i uglavnom sam  ulazio s klupe. Radim naporno kako bih što spremniji dočekao nastavak i želja mi je da sve krene u pravom smjeru, i za klub tako i za mene – zaključio je Ćurjurić.
 


Sretan zbog Suraća




Nije se puno mijenjao igrački  kadar u odnosu na jesen, izuzmu  li se povratnici Jakov Surać i  Šime Maruna.
– Nismo mijenjali bitno sastav i  to je dobro. Zadržat ćemo kompaktnost, ne trebamo trošiti vrijeme  na uigravanje novih igrača. A povratnici Surać i Maruna već su  upoznati kako djelujemo. Izuzetno  je svima u momčadi drago zbog  povratka kapetana Suraća i on će  nam biti veliko pojačanje. Drago  nam je što su se sve te optužbe  koje su stizale na njegovu adresu  pokazale netočnima, a o njegovim  igračkim i ljudskim kvalitetama ne  treba ni govoriti. Njegov povratak  znači nam uistinu vrlo mnogo. Isto  tako povratak Marune je pravi potez  Uprave, jer smo tako dobili kvalitetno rješenje na desnom boku.