Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Banda s Kvarnera iza pljačke banke u Zadru

24.01.2012. 23:00
Banda s Kvarnera iza pljačke banke u Zadru


Zbog oružane pljačke u poslovnici Banco Popolare pritvoreni su Ivica Šimić (28) i Andrija Naglić (30) iz Lovrana te Riječanin Marko Vlahov (32). Svi imaju policijski dosje


U svega deset dana zadarska je policija razotkrila i uhitila tročlanu razbojničku bandu s kvarnerskog područja za koju se sumnja da je usred bijela dana, 13. siječnja, prijeteći vatrenim oružjem opljačkala poslovnicu Banco Popolare u zadarskim Jazinama. U suradnji s primorsko-goranskom policijom, zadarski krimovci ušli su u trag trojici muškaraca u dobi od 28, 30 i 32 godine, od kojih su prva dvojica već optuživana zbog zloporabe droga, dok najstariji od njih u svom podebljem dosjeu ima nekoliko kaznenih djela razbojstava.
Neslužbeno doznajemo kako je riječ o Ivici Šimiću (28) i njegovu dvije godine starijem prijatelju Andriji Nagliću iz Lovrana te Riječaninu Marku Vlahovu (32), koji su zajednički isplanirali scenarij pljačke na kojem bi im pozavidjeli i vrsni filmski režiseri. Trojica mladića najprije su u Rijeci unajmila kombi i njime se zaputili u Zadar radi realizacije “savršenog” plana. Na području Relje, u neposrednoj blizini banke, unajmili su stan i potom nabavili skuter. Nekoliko dana nadgledali su banku i izviđali teren, a potom, 13. siječnja u 15 sati, krenuli u filmsku akciju. Šimić i Naglić spremili su skuter u kombi i zaputili se prema banci, a Vlahov ih je slijedio svojim automobilom. Svega 300 metara od banke parkirali su kombi, sjeli na skuter i dovezli se do banke. Šimić je ostao sjediti na skuteru, dok je Naglić prikrio lice i s pištoljem u ruci upao u banku vičući “ovo je pljačka, daj lovu”.
U strahu za svoj život zaposlenici su mu dali sav novac iz blagajni nakon čega se on u svega nekoliko sekundi s plijenom našao na sjedištu skutera, iza Šimića. Pod punim gasom pljačkaši su se zaputili prema kombiju, tamo odbacili skuter, prebacili se u kombi i nastavili put s plijenom od 35 tisuća kuna prema Rijeci. Cijelo to vrijeme svojim automobilom pratio ih je Marko Vlahov, treći akter zadužen za nadgledanje terena i kompletne situacije. Ono što je u cijeloj priči najzanimljivije jest činjenica da su trojica pljačkaša svo vrijeme bila u kontaktu putem radio-veze, no sve to nije bilo dovoljno za umaknuti policajcima.
– Sva trojica uz kaznenu prijavu zbog razbojstva bit će privedena Županijskom državnom odvjetniku u Zadru – rekli su u zadarskoj policiji nakon što je nad mladićima dovršeno kriminalističko istraživanje, uz napomenu kako ih svu trojicu zbog razbojstva u poslovnicu turističke agencije u Opatiji traži i tamošnja policija.
Do zaključenja ovog broja naših novina trojica razbojnika još su iskazivala pred Županijskim državnim odvjetnikom nakon čega bi tijekom noći trebali biti prepraćeni sucu istrage. Zbog težine djela za pretpostaviti je kako sva trojica ostati iza rešetaka.