Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Iščekuje se prva zbirka ZaPisaca

24.01.2012. 23:00
Iščekuje se prva zbirka ZaPisaca


Drago mi je da mogu reći i da smo počeli s prkupljanjem materijala za našu prvu zajedničku zbirku, a nakon što ih sakupimo i nakon što rukopisi prođu našu strogu autocenzuru idemo u potragu za izdavačem, rekao je Robert Nezirović


Nakon blagdanske književne večeri i ugođaja Udruga zadarskih pisaca ZaPis nastavila je i u novoj godini s redovitim čitanjima u Gradskoj knjižnici Zadar. Svoju prvu ovogodišnju književnu večer ZaPisci su održali u utorak navečer, a ovoga puta pokušali su i sa svojevrnim eksperimentom pa je tako članica ZaPisa, ujedno i članica Zadarskog plesnog ansambla Nikolina Dolfić izvela plesni performans.
ZaPis je na siječanjskoj književnoj večeri nastupio u nešto manjem broju kvantitetom, no ne i kvalitetom. Tako je Želimir Periš pročitao tri kratke priče u svom prepoznatljivom stilu. Andrea Malta čitala je prozu sentimentalnih tonova, no smijeh je vratio Igor Eškinja duhovitom pričom kakve smo navikli slušati od njega. Prvom prozom predstavio se i Boško Habuš do sada poznat samo kao pjesnik, pročitavši samo prvi dio svojih “Kronika” koje će čitati u nastavcima na književnim večerima. I naravno kao šlag na kraju večeri došao je performans Nikoline Dolfić pod nazivom “Kako sam ubila Trnoružicu”.
U novoj godini ZaPisci imaju i velike planove.
– Kao i do sada i kroz ovu godinu dovodit ćemo gostujuće pisce, s čijim imenima još ne bismo izlazili u javnost. Ipak najavili bismo radionicu kreativnog pisanja koja će se održavati u veljači u Gradskoj knjižnici Zadar u organizaciji ZaPisa, a vodit će je naš član Želimir Periš te Staša Aras. Drago mi je da mogu reći i da smo počeli s prkupljanjem materijala za našu prvu zajedničku zbirku, a nakon što ih sakupimo i nakon što rukopisi prođu našu strogu autocenzuru idemo u potragu za izdavačem. Za prvi puta nećemno ciljati na jaka izdavačka imena, ali nadamo se da ćemo upravo zbirkom javnosti pokazati što smo radili i privući čitateljsku publiku, rekao je Robert Nezirović, predsjednik Udruge ZaPis.
Slijedeća književna večer održat će se u veljači, a do tada svi zainteresirani mogu se javiti za sudjelovanje u kreativnoj radionici. Prijave se šalju do kraja siječnja na adresu elektroničke pošte [email protected].