Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nekad simpatični protivnik, danas prijetnja svima

24.01.2012. 23:00
Nekad simpatični protivnik, danas prijetnja svima


Pred Zadrom je 12 neizvjesnih kola u kojima će trebati još dosta bodova za potvrdu prvoligaške vize za sljedeću sezonu


Krenuo je Zadar, krenuli su i ostali. Nakon 14. kola Prve A lige odbojkaši Zadra probili su se do 10. mjesta, dvije pozicije ispred zone ispadanja koju su napustili nakon četiri uzastopne pobjede. No, daleko od toga da na Višnjiku mogu odahnuti jer ih samo tri boda dijele od pretposljednje poziciji koja vodi u niži rang. A pretposljednji je Split koji je Zadar u subotu bez mnogo muke pobijedio u svojoj dvorani. Time je momčad Marina Masnića uzvratila Splićanima za poraz (0:3) iz prvog dijela sezone te potvrdila veliku preobrazbu koja se dogodila nakon skromnog početka u prvih deset kola. Osim toga Zadar je sa 3:0 protiv Karlovca i Splita počeo koristi prednost domaćeg terena koja je itekako bitna (u zadarskom slučaju i zbog visine stropa dvorane).
Povratak Varaždina
Kad kažemo da su krenuli i ostali, pritom mislimo na pobjede Zadrovih konkurenata iz donjeg dijela ljestvice. Nakon što se u jednom trenutku činio otpisanim posljednji Varaždin je pobjedom u Daruvaru pokazao da ga Prva A liga zanima i dalje. Zadovoljni mogu biti i u Karlovcu koji je nakon 0:3 u Zadru kod kuće pobijedio Opatiju (3:2) pa su sada Karlovac i Zadar izjednačeni na ljestvici. Sve to govori u prilog tome da je pred Zadrom 12 neizvjesnih kola u kojima će trebati još dosta bodova za potvrdu prvoligaške vize za sljedeću sezonu.
– Kada smo bili pred gubitkom drugog seta protiv Splita, rekao sam igračima da nam je bitna ne samo svaka pobjeda ili svaki bod, nego i svaki set. Tako će biti do kraja sezone – kaže Marin Masnić, trener Zadra, koji je i nakon Splita ponovio kako se to momčad od simpatičnog protivnika pretvorila u sastav koji na gostovanju spašava meč lopte i pobjeđuje nakon 0:2 u setovima.
– Jedan igrač može donijeti veliku razliku. To je potvrdio Mario Grubišić koji se dokazao na poziciji tehničara. Osim njegove igre za cijelu momčad vrlo je bitno i to što Grubišić zna smiriti situaciju na terenu, a s obzirom na to da imamo vrlo mladu momčad, zna se koliko nam to znači – dodaje Masnić.
Promjena rostera
Kako sezona ide kraju, tako se mijenja roster momčadi u kojoj i dalje nema Luke Bakale, mladog tehničara koji je iz prvog reda uz parket nakon Karlovca pratio i dvoboj sa Splitom. Bakale ostaje pri tvrdnji da je “škola kriva za sve”. Uz Grubišića nova imena su Luka Radošević, Dean Jazić i Damir Paleka, koje je Zadar registrirao za ovu sezonu. Premda je nakon početnih utakmica bilo jasno da se momčad trebala pojačati, na Višnjiku moraju biti oprezni u definiraju sastava. Jer postupno zatvaranje prostora mlađima dugoročno ne bi bilo dobro rješenje. Opet, kombinacija mladosti i iskustva u sportu je najčešće – dobitna.