Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadru zbog Fifinih propisa propale pripremne utakmice

24.01.2012. 23:00
Zadru zbog Fifinih propisa propale pripremne utakmice


FIFA je danas spriječila Zadar da odigra prijateljsku utakmicu s Lukom Koper. Naravno, ovako sročenu vijest treba i objasniti. Naime, odnedavno se međunarodne utakmice, pa čak i kada su prijateljskog karaktera, moraju igrati po posebnim uvjetima. Moraju se dogovarati dva mjeseca prije termina preko nacionalnih saveza, suditi ih mora sudac s FIFA-inom oznakom, tijekom utakmice moraju biti istaknute zastave država iz kojih su klubovi, obavezno je prisustvo liječnika i sanitetskog vozila, kao i zaštitarske službe. Činjenica je da su za nepoštivanje ovih uvjeta predviđene velike kazne, a čini se da je to danas spriječilo hrvatskog i slovenskog prvoligaša u nakani da kroz oglednu utakmicu provjere stanja svojih momčadi.
– Istina je, razlog neodigravanja utakmice s Koprom stoji u činjenici da je FIFA odredila stroga pravila po tom pitanju, a onaj tko ih se ne pridržava mogao bi platiti velike kazne – telefonski nas je iz Rovinja izvijestio Zadrov strateg Dalibor Zebić.
Ovime se prvoligaš sa Stanova našao u velikim problemima jer je u Rovinju planirao igrati sa slovenskim klubovima Koprom i Olimpijom, u nedjelju s BiH prvoligašem Željezničarom, a još je u planovim bila i jedna utakmica s Mađarima.


 FUŠTAR SE PRIDRUŽIO ZADRANIMA


Ono što je najavljivano se i ostvarilo. Ivan Fuštar, branič koji je tri posljednje sezone igrao za Šibenik pridružio se Zadranima na pripremama u Rovinju. Fuštar je dobio arbitražni spor s prvoligašem sa Šubićevca i jedan je od niza igrača koji su ove zime napustili Šibenik. Kako će se snaći u prvoligašu sa Stanova ostaje za vidjeti u narednom periodu.