Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Danska zaustavila Hrvatsku

Autor: Hina (H)

24.01.2013. 23:00
Danska zaustavila Hrvatsku

Foto: PIXSELL



Hrvatska muška rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, u polufinalu su naši rukometaši izgubili od aktualnih europskih prvaka Danaca sa 24-30 (11-14).
Hrvatska rukometna reprezentacija na trećem je velikom natjecanju u posljednjih godinu dana zaustavljena u polufinalu, nakon EP-a u Srbiji i poraza od Srbije, te OI u Londonu gdje je bolja bila Francuska, na SP u Španjolskoj “kauboje” je zaustavila Danska.
Naši su igrači vrlo loše krenuli u susret u svim segmentima igre. Vrlo loše su igrali u napadu, lopta je presporo kružila oko danske zone, a udarci naših vanjskih pucača bili su preslabi za odličnog vratara Niklasa Landina koji je obranio šest od prvih osam udaraca koji su išli u okvir njegova gola. S druge strane, niti obrana osim Mirka Alilovića na golu nije funkcionirala na pravi način, ostavljala je previše prostora danskim krilima, poglavito Andersu Eggertu. Čak i nakon što je Alilović obranio, odbijene lopte u pravili su završavale u rukama Danaca koji su postizali pogotke iz druge, pa i treće akcije. Usto, Hrvatska tijekom čitavog prvog poluvremena nije uspjela postići niti jedan gol iz protunapada, štoviše dvije prilike za “kontru” upropaštene su lošim dodavanjima što su Danci iskoristili za golove iz “rekontri”.
Već nakon 10 minuta rezultat je bio 6-1 za Dansku, sredinom prvog poluvremena europski prvaci su stigli i do najvećih šest razlike (10-4), no Hrvatska se ipak do odmora uspjela vratiti na dostižnih tri razlike (14-11).
Početkom nastavka Hrvatska se uspjela približiti na dva gola zaostatka (14-16), ali Danci su odmah uzvratili s tri pogotka iz protunapada, dva je puta strijelac bio Lasse Svan, a jednom Eggert, te je zadatak pred našim igračima ponovno postao pretežak.
Posljednju prigodu za povratak u dvoboj propustio je Ivan Čupić koji u 52. minuti nije uspio realizirati “kontru” za smanjenje na 21-23. Danci su to ponovno znali kazniti s tri brza pogotka i susret je bio zaključen.
Goluža: Imali smo veliko srce, ali ne i glavu
Moram se ispričati svima jer smo igrali loše polufinale, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije slavko Goluža nakon polufinalnog poraza protiv Danske (24:30) na SP-u u Španjolskoj.
“Sav trud koji smo uložili kroz pripreme i prve utakmice na prvenstvu nestao je u prvih pet-šest minuta polufinala. Nismo ušli u utakmicu kako treba, ušli smo velikog srca, ali bez glave, bez pameti. Ne može se takoo igrati protuiv ovako jake Danske. Bez obzira na umor, puno je tu bilo ozljeda, Duvnjak je imao temperaturu, Bičanić je igrao ozlijeđen, ostali smo bez Vukovića, sve je bilo protiv nas, a to nismo zaslužili. Ipak, ne želim se vaditi na ozljede, presudio je naš loš ulazak u utakmicu”, kazao je Goluža, kojeg u subotu očekuje borba za broncu protiv Slovenije.
“Nema sad plakanja, treba pobijediti Sloveniju i uzeti broncu”, zaključio je Goluža.
Drago Vuković neće po dobrome pamtiti ovu utakmicu jer je ozlijedio skočni zglob, te nije igrao završnicu prvog i cijelo drugo poluvrijeme.
“Ovakvi porazi nam se događaju na zadnja tri velika natjecanja, dođemo glatko do polufinala, a onda izgubimo kada je to najvažnije. Trebamo iz toga izvući neke pouke izvući,ali nikako da to naučimo. Od prve minute nismo bili pravi, jednostavno nismo bili na utakmici. Željeli smo toliko to finale, ali nije išlo”, kazao je Vuković.
HRVATSKA – DANSKA 24:30
HRVATSKA: Alilović, Ivić; Vuković, Čupić, Vori, Horvat 3 (2), Duvnjak 4, Bičanić 7, Gojun, Kopljar 3, Musa 1, Marić 3, Šprem 1, Stepančić, Mandalinić 1, Ninčević 1
DANSKA: Landin, Green; Noeddesbo 5, Nielsen, Eggert 9 (3), Spellerberg, Soendergaard 3, Lindberg 1, Hansen 1, Svan 2, Lauge 2, Markussen 3, R. Toft 2, H. Toft, Mortensen, Moellgaard 2
ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Danska 6 minuta
SEDMERCI: Hrvatska 2 (2), Danska 3 (3)
SUCI: Horaček i Novotny (oba Češka)