Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ovršno rješenje odbačeno, stanarima put opet upitan

Autor: Suzana Bandić

24.01.2013. 23:00
Ovršno rješenje odbačeno, stanarima put opet upitan

Foto: Zvonko KUCELIN



Jedino što Gradu preostaje je ili otvoriti postojeći put s druge strane, za čije je otvaranje potrebno uklanjanje izgrađenog zida, ili pokrenuti postupak izvlaštenja protiv Mirjane Milinković kako bi se preko ove nekretnine otvorio put


Nepravomoćno ovršno rješenje koje je početkom prosinca sutkinja Dubravka Novaković donijela u korist Grada i stanara tzv. Galićevih zgrada u Diklu ukinuo je Županijski sud u Zadru uvaživši žalbu Bože Vrkića, odvjetnika obitelji Milinković.
– Tim istim rješenjem Županijskog suda u Zadru odbačen je prijedlog za ovrhu zbog apsolutne nenadležnosti suda za postupanje po takvom prijedlogu. Izrazito sam zadovoljan jer sam to i očekivao, a tim više što ono ranije rješenje nije imalo nikakvog uporišta u odredbama Ovršnog zakona, niti je bilo u skladu s dosadašnjom sudskom praksom u identičnim pravnim situacijama – kazao je Vrkić dodavši kako je izuzetno zadovoljan i što je Županijski sud prihvatio sve njegove žalbene razloge ističući kako to znači da su raniji navodi u pogledu nezakonitosti rješenja Općinskog suda bili točni.
Stanari osam zgrada u tzv. Galićevim zgradama odnedavno imaju alternativu i privremeni pristupni put koji im je Grad osigurao. Gradonačelnik Zvonimir Vrančić kazao je tada kako se nada pozitivnom rješenju prije isteka najma od šest mjeseci, no ova presuda tu je nadu ubila. Tek će se vidjeti što će Grad Zadar poduzeti.